Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Β' ΕΘΝΙΚΗ : ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ( 1 - 0 ) ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ


Άσχημο ποδαρικό έκανε στο Πρωτάθλημα ο ΑΟ Κέρκυρα, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-0 από την Καβάλα. Οι «κυανέρυθροι» δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση, αλλά ούτε άξιζαν να χάσουν το παιχνίδι…


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΓΙΑ… ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ!
Ας όψεται, όμως, ο Σίμος Σπύρου! Ο διαιτητής από την Καστοριά «έκλεισε τα μάτια» σε δύο πεντακάθαρες περιπτώσεις πέναλτι, στα οποία υπέπεσαν οι γηπεδούχοι, στερώντας έτσι από τους Κερκυραίους το δικαίωμα να πετύχουν κάποιο ή κάποια γκολ.
Η πρώτη περίπτωση ήταν στο 7ο λεπτό, όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Θεοδωρέλη, όμως ο ρέφερι δεν υπέδειξε το καταφανέστατο πέναλτι.
Η δεύτερη (και πιο κραυγαλέα) περίπτωση όπου ο διαιτητής δεν καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών» ήταν στο 53ο λεπτό, όταν ο Θεοδωρέλης (και πάλι!) «κλάδεψε» τον Φλαβίνιο, ρίχνοντας… νοκ-άουτ τσν Βραζιλιάνο και στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, όμως ο Σπύρου δεν… είδε τίποτα!!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ!

Χειρότερο ξεκίνημα για την καινούργια σαιζόν δεν θα μπορούσε να γίνει για τους «Φαίακες». Το ότι έχασαν τον σημερινό αγώνα είναι το λιγότερο. Και οι ήττες είναι μέσα στο… πρόγραμμα, ειδικά όταν παίζεις μέσα σε μια δύσκολη έδρα και με αντίπαλο μια πολύ ενισχυμένη ομάδα, όπως είναι η Καβάλα.
Το χειρότερο για την κερκυραϊκή ομάδα είναι ότι σήμερα έχασε και δύο σημαντικούς και πολύτιμους παίκτες, τον Φλαβίνιο και τον Μουστόγιαννη, οι οποίοι -όπως όλα δείχνουν- θα μείνουν εκτός για αρκετές εβδομάδες. Θυμίζουμε ότι στην προπόνηση της Πέμπτης είχε τραυματιστεί και ο Τσάγγαρης.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο, που περισσότερο έμοιαζε με… χωράφι παρά με γήπεδο, η κερκυραϊκή ομάδα φάνηκε να είναι καλά «διαβασμένη». Ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς και στο 6ο λεπτό ο Κατεργιαννάκης έσωσε την εστία του σε δυνατό σουτ του Φλαβίνιο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο διαιτητής δεν υπέδειξε πέναλτι σε ολοφάνερο χέρι του αμυντικού των γηπεδούχων Θεοδωρέλη. Οι «κυανέρυθροι» έχασαν στο 15ο λεπτό τον Μουστόγιαννη, ο οποίος τραυματίστηκε, και στη συνέχεια, οι Καβαλιώτες απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαν τρία καλά σουτ – ευκαιρίες με τους Αλεξάντροβιτς, Καλάιτζιτς και Τάτση.
Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη οι Κερκυραίοι μπήκαν πιο ορεξάτοι και στο 50ό λεπτό παραλίγο να σκοράρουν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Γκουστάβο, όμως κι εδώ ο (βγαλμένος από τα… παλιά!) Φάνης Κατεργιαννάκης είπε «όχι».
Αλλά όπως και στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και στις αρχές του δεύτερου η ατυχία χτύπησε τους «κυανέρυθρους», αφού ο Φλαβίνιο τραυματίστηκε και αποχώρησε, και με τον διαιτητή για δεύτερη φορά στον αγώνα να αρνείται να υποδείξει πέναλτι
Αυτή η σημαντική απώλεια του καλύτερου μέχρι εκείνη τη στιγμή παίκτη της, αποσυντόνισε πλήρως την κερκυραϊκή ομάδα, η οποία επιδόθηκε σε έναν παθητικό ρόλο κι έδειξε ότι της αρκούσε και η ισοπαλία, αφού η ατυχία και ο διαιτητής ήταν εναντίον της.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ράινεν Μάουρερ να ενισχύει τη γραμμή κρούσης της ομάδας του, όμως εξαιτίας της καλοστημένης κερκυραϊκής άμυνας οι «κυανόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή του Συμεωνίδη, παρά μόνον στο 70ό λεπτό, όπου ο Άλεξ Άλβες βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο των «Φαιάκων», όμως βιάστηκε και «πέταξε« τη μπάλα άουτ.
Όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα τελείωνε ισόπαλος. Ώσπου, στο 83ο λεπτό, η κερκυραϊκή άμυνα πιάστηκε... στον ύπνο! Οι (προερχόμενοι από τον πάγκο) Σουλτανίδης και Άλεξ Άλβες έπαιξαν… βόλεϊ με το κεφάλι και ο Βραζιλιάνος με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στα λιγοστά λεπτά που απέμεναν για να τελειώσει το ματς, ο Αλέξης Αλεξανδρής έδωσε σύνθημα για… φουλ επίθεση, όμως οι «κυανέρυθροι» ούτε προλάβαιναν, αλλά και ούτε μπορούσαν να αντιδράσουν, κι έτσι το 1-0 έμεινε ως τελικό σκιορ...

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την κερκυραϊκή ομάδα καλύτεροι ήταν ο Φλαβίνιο (όσο χρόνο πρόλαβε να αγωνιστεί), ο Γκουστάβο, ο Συμεωνίδης και ο Πελαγίας. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, ξεχώρισαν ο Κατεργιαννάκης, ο Τσιμπλίδης και ο Μήτσης.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Για τον Σίμο Σπύρου τα είπαμε. Δεν υπέδειξε δύο πεντακάθαρα πέναλτι υπέρ της κερκυραϊκής ομάδας και αυτό κατά κάποιο τρόπο συνιστά «αλλοίωση αποτελέσματος»! Πολύ ορθά στο 25ο λεπτό ο Καστοριανός ρέφερι ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ που πέτυχε ο Τσιμπλίδης.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΑΟΚ

Ο Αλεξανδρής ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Συμεωνίδης. Δεξιά στην άμυνα ήταν ο Γκουστάβο και αριστερά ο Πελαγίας, με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σεντεμέντε και Κολοτούρο. Οι Γκίκας και Τσεμπερίδης έπαιξαν αμυντικά χαφ, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν δεξιά ο Μουστόγιαννης και αριστερά ο Σμαρτ. Λίγο πιο μπροστά, ως επιθετικό χαφ, αγωνίζονταν ο Φλαβίνιο, ο οποίος είχε ελεύθερο ρόλο στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Γιαννιτσανάκης.
Όταν τραυματίστηκε ο Μουστόγιαννης και μπήκε ο Ρεπερνέ, ο Γάλλος έπαιξε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Σεντεμέντε, ο Γκουστάβο ανέβηκε δεξί χαφ και ο Κολοτούρος πέρασε δεξί μπακ.
Όταν βγήκε λόγω τραυματισμού ο Φλαβίνιο, μπήκε στην θέση του ο Ίσραελ Σίλβα, ο οποίος έπαιζε λίγο πίσω από τον προωθημένο Γιαννιτσανάκη.
Τέλος, όταν λίγο πριν τη λήξη του ματς βγήκε ο Τσεμπερίδης και μπήκε ο Αθανασιάδης, ο τελευταίος πήγε παρτενέρ του Γιαννιτσανάκη στην επίθεση, ενώ ο Ρεπερνέ ανέβηκε ως αμυντικό χαφ, με το σχήμα να μετατρέπεται σε 3-4-1-2 (ή αν προτιμάτε 3-4-3).

ΦΑΣΕΙΣ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Στο 8ο λεπτό ο Φλαβίνιο σούταρε δυνατά λίγο μέσα από την περιοχή και ο Κατεργιαννάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, με εκτίναξη στο αριστερό του «παραθυράκι».
Στο 19ο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Συμεωνίδης έδιωξε με γροθιά, η μπάλα έφτασε στον Αλεξάντροβιτς, ο οποίος εξαπέλυσε δυνατό σουτ με το αριστερό πόδι, έξω από την περιοχή, και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Συμεωνίδη.
Στο 23ο ο Καλάιτζιτς σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της κερκυραϊκής ομάδας.
Στο 35ο λεπτό ο Ντρούλιτς έδωσε στον Τάτση, αυτός σούταρε έξω από την περιοχή και ο Συμεωνίδης απέκρουσε σε κόρνερ, στο δεξί του «παραθυράκι».
Στο 50ό ο Γκουστάβο εκτέλεσε φάουλ από μακριά, η μπάλα κόντραρε σε σώματα και άλλαξε ποεία, και ο Κατεργιαννάκης απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία.
Στο 70ό ο Άλεξ Άλβες βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Συμεωνίδη, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ των «Φαιάκων», όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Στο 91ο λεπτό ο Τσιμπλίδης σούταρε δυνατά με το αριστερό και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Συμεωνίδη.

Τα στοιχεία του αγώνα:


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΟ Καβάλα – ΑΟ Κέρκυρα 1-0

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο της Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη»
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.500
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 819
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 12.285 ευρώ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σίμος Σπύρου (Καστοριάς)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 6ο Τσιμπλίδης, 59ο Γκίκας, 70ο Καλάιτζιτς, 90ο Συμεωνίδης
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -

ΤΑ ΓΚΟΛ: Στο 83ο λεπτό, ύστερα από σέντρα του Μήτση από τα δεξιά, ο Σουλτανίδης μέσα από την περιοχή έκανε κεφαλιά - πάσα στον Άλεξ Άλβες, ο οποίος ανενόχλητος με κοντινή κεφαλιά (από το ύψος της μικρής περιοχής) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

ΑΚΥΡΑ ΓΚΟΛ: Στο 25ο λεπτό ο Τσιμπλίδης πέτυχε γκολ με κοντινή προβολή μέσα από την περιοχή, αλλά ο διαιτητής σωστά δεν το κατακύρωσε, ύστερα από υπόδειξη για οφσάιντ από τον αρμόδιο επόπτη.

ΔΟΚΑΡΙΑ: -

ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: -

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟ ΚΑΒΑΛΑ (Ράινεν Μάουρερ):
Κατεργιαννάκης, Τσιμπλίδης, Ντρούλιτς (76ο Σουλτανίδης), Μήτσης, Θεοδωρέλης, Τάτσης (63ο Άλεξ Άλβες), Πετκάκης, Κουέρδα, Ταραχούλσκι, Αλεξάντροβιτς (55ο Σαπάνης), Καλάιτζιτς.
Στον πάγκο έμειναν οι: Καγκιούζης, Λαζαρίδης, Μπάρμπας. Νισνγκ.

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέξης Αλεξανδρής):
Συμεωνίδης, Γκουστάβο, Σεντεμέντες, Κολοτούρος, Πελαγίας, Γκίκας, Τσεμπερίδης (86ο Αθανασιάδης), Μουστόγιαννης (15ο λ.τρ. Ρεπερνέ), Σμαρτ. Φλαβίνιο (56ο λ.τρ. Ίσραελ Σίλβα), Γιαννιτσανάκης.
Στον πάγκο έμειναν οι: Αποστολίδης, Βιτουλαδίτης, Μπουσινάκης, Μακρυδημήτρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: