Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ ΚΑΤΑ ΝΟΜΑΡΧΗ: "ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΚΡΙΤΙΚΗ"

Για “αλαζονική συμπεριφορά” κατηγόρησε σήμερα το Νομάρχη Στεφ. Πουλημένο ο πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ Ν. Σπίγγος, με αφορμή τα όσα είχε δηλώσει προχθές ο πρώτος περί “σύγχυσης” που είχαν προκαλέσει παλαιότερες αναφορές του δεύτερου, γύρω από το Γ.Π.Σ.
"Δε δεχόμαστε υποδείξεις στον τρόπο που θα εκφράζουμε τις απόψεις μας αλλά μόνο κριτική", τονίζει ο κ. Σπίγγος.
Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ ανέφερε αναλυτικά τα εξής:
“Ο κ. Στέφανος Πουλημένος, δυστυχώς, ακολουθεί την πεπατημένη των περισσοτέρων πολιτικών οι οποίοι, όταν τους εξυπηρετούν οι θέσεις του ΤΕΕ καθίστανται υπέρμαχοι, ενώ στην αντίθετη περίπτωση γίνονται πολέμιοί τους.
Και επειδή ο ίδιος δεν έχει τη σχετική ιδιότητα οφείλει να ενημερώνεται διεξοδικά από όλους όσους έχουν την απαραίτητη γνώση, τη δυνατότητα και το θεσμικό ρόλο και στη συνέχεια να τοποθετείται με ιδιαίτερη προσοχή στα τεχνικά αυτά ζητήματα.
Αντ΄ αυτών, ο κ. Νομάρχης επιχείρησε να μας υποδείξει τι είδους απαντήσεις οφείλαμε να δώσουμε για το θέμα του Γ.Π.Σ., δεδομένου ότι υποδείξεις αυτού του είδους σε τεχνικά θέματα δεν δύναται να κάνει ο οποιοσδήποτε πολιτικός σε έναν επιστημονικό και κατ΄ εξοχήν αρμόδιο φορέα, του οποίου μάλιστα το κύρος στην τοπική κοινωνία έχει κατακτηθεί με αγώνες και αδέσμευτη πορεία που αναγνωρίζεται και εκτιμάται από όλο το πολιτικό φάσμα. Αν πράγματι ο Νομάρχης Κέρκυρας έχει απορίες σε τεχνικά ζητήματα ευχαρίστως να τις επιλύσουμε και μάλιστα εγγράφως.
Σε ότι αφορά στην τήρηση μέχρι σήμερα των διαδικασιών τροποποίησης του Γ.Π.Σ., θα ήταν άστοχο να επωμισθεί το ΤΕΕ τον ρόλο του «χωροφύλακα» και να ελέγξει αυτές από το έτος 2000 και μετά. Άλλοι είναι υπεύθυνοι για τούτο. Θα επιθυμούσαμε όμως να μας απαντήσει ο ίδιος σε τι διαφωνεί με το έγγραφο του ΤΕΕ.
•Στο χαρακτηρισμό ως θετικού γεγονότος την τροποποίηση του Γ.Π.Σ.;
•Στην αναγκαιότητα επέκτασης στα σημερινά όρια του Δήμου Κερκυραίων,
•Στη διαφωνία μας με ενδεχόμενη αναστολή του;
•Στην έλλειψη συνεννόησης των δυο Υπουργείων;
•Στη συμφωνία μας για σύσταση ομάδων εργασίας με στόχο την αξιοποίηση της ένταξης της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, που ας μην ξεχνάμε αποτελεί πρωτοβουλία του ΤΕΕ;
•Ή τέλος στη μη ύπαρξη αναγκαστικά συμφερόντων όταν μια Υπηρεσία του ΥΠΠΟ καταθέτει την άποψή της;
Για τους συντελεστές δόμησης είναι κακώς πληροφορημένος διότι υπομνήματα τέτοιου είδους άλλοι απέστειλαν και όχι το ΤΕΕ και σε κάθε περίπτωση αν έχει απορίες είμαστε διαθέσιμοι για διάλογο, τον οποίο ο ίδιος απόφυγε να κάνει όταν τον ενημερώσαμε για το έγγραφο του ΥΠΠΟ που κοινοποιήθηκε μεν στο ΤΕΕ αλλά όχι στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας.
Θα συμβουλεύαμε πάντως τον κ. Νομάρχη να είναι περισσότερο ψύχραιμος όταν κάνει δηλώσεις και να μην παρασύρεται σε αλαζονικές συμπεριφορές.
Τέλος, επισημαίνουμε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο αποδέχεται την κριτική για τις απόψεις και θέσεις που διατυπώνει αλλά όχι υποδείξεις για τον τρόπο που θα εκφράζει αυτές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: