Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ-ΛΙΜΑΝΙΩΝ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ MARBELLA


Συνάντηση με την υπεύθυνη τουριστικής προβολής της πόλης Marbella της Ισπανίας Maria - Teresa Aquilar Rubio και τον ειδικό θαλάσσιων ερευνών και εκπρόσωπο στο πρόγραμμα Ισπανία – Ιταλία – Ελλάδα Νίκο Βαμβουνάκη, είχε σήμερα ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος παρουσία του αντινομάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς Χρήστου Σκούρτη.

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια προηγούμενης συνάντησης του αντινομάρχη κ. Σκούρτη στην τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου τον περασμένο Μάρτιο όπου υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών ένα προσύμφωνο πρωτοκόλλου συνεργασίας στα πλαίσια του προγράμματος Cadena για τη δημιουργία ενός δικτύου νησιωτικών περιοχών – λιμανιών με στόχο την ανάδειξή τους με πολλαπλές ενέργειες μέσω του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Κύριο αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ήταν η παρουσίαση στο Νομάρχη, του προγράμματος αυτού εκ μέρους της ισπανικής πλευράς, όπου συμμετέχουν από την Ελλάδα η Κέρκυρα, από το Μονακό το Μόντε Κάρλο, από την Κύπρο η Λάρνακα, από τη Μάλτα η Βαλέτα, από την Γαλλία οι Κάννες και από την Ιταλία το Κάπρι.

Το τελικό σύμφωνο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ των πόλεων - περιφερειών που συμμετέχουν στο δίκτυο, τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Μαδρίτη.

Ο Νομάρχης καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στο νησί μας και επεσήμανε ότι η Κέρκυρα διατηρεί ζωηρό ενδιαφέρον για την επιτυχή έκβαση του προγράμματος καθώς οι στόχοι αυτού σχετίζονται με την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανταλλαγή πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη τουριστικής προβολής της Μαρμπέγια επεσήμανε ότι και στην Ισπανία έχει καταγραφεί πτωτική πορεία στην τουριστική κίνηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσω τέτοιου είδους δράσεων συνεργασίας μπορούν να δοθούν δυνατότητες αντιμετώπισης της τουριστικής κρίσης τα αίτια της οποίας απέδωσε στην κακή πορεία της οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: