Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΗΜ. ΧΑΡΙΤΟΣ: Ο ΚΕΟΤ ΔΕ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ 5 - 10.000 ΕΥΡΩ


Μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του προέδρου του ΚΕΟΤ Χρ. Σκούρτη να παραιτηθεί από τη θέση του λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, στο θέμα παρενέβη σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουρ. Πρακτόρων Δημ. Χαρίτος.
Οπως δήλωσε,είχε έγκαιρα επισημάνει μαζί με τους υπόλοιπους τουριστικούς φορείς του νομού το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζε ο ΚΕ.Ο.Τ. αν δεν εξασφάλιζε σε ετήσια βάση την χρηματοδότησή του με μόνιμους και επαρκείς πόρους.
« Με 5 και 10.000 ευρώ εισφορές δε σώζεται ο ΚΕ.Ο.Τ.» τόνισε ο Χαρίτος που σε ερώτημα γιατί δεν συμμετέχουν οι τουριστικοί πράκτορες στον οργανισμό σημείωσε ότι δεν υπήρχε λόγος βάση των προγράμματος που είχε ο ΚΕ.Ο.Τ. να επιβιώσει άνευ πόρων. Δεν υπήρχε πλάνο και εξειδικευμένο προσωπικό για να προχωρήσει. Είχαμε προτείνει την καταβολή τέλους στις τουριστικές επιχειρήσεις 0,05% επί του τζίρου ακολουθώντας το πρότυπο της Ρόδου».
Ο κ. Χαρίτος υποστήριξε ακόμη ότι όταν εμπλέκεται η πολιτική στο θέμα του τουρισμού, με τις αλλαγές που γίνονται κάθε 4ετία στα πρόσωπα είναι δύσκολο να υπάρχει συνεννόηση και ουσιαστικό αποτέλεσμα και κατέληξε ως εξής:
« Χρησιμοποιούν ως όχημα τον τουρισμό για να έχουν κάποιους ψήφους περισσότερους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: