Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Με εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιθεωρήθηκε πρόσφατα από τρεις επιθεωρητές, το Λιμάνι της Κέρκυρας, σχετικά με το αν πληροί όλες τις προυποθέσεις σε θέματα ασφάλειας.
Οπως ανέφερε ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλας η έκθεση των επιθεωρητών θα υποβληθεί απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η δημοσίευση της οποίας θα αποσταλεί στο ΥΕΝ.
“Οι έλεγχοι υπήρξαν ιδιαίτερα ενδελεχείς και λεπτομερείς και εκτός από την αυτοψία, ζητήθηκαν όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα τεκμηρίωσης των προβλεπομένων από τα εγκεκριμένα σχέδια ασφαλείας μέτρων.
Με βάση τα όσα μας ανακοινώθηκαν μετά το τέλος της επιθεώρησης, εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα θετικό” τόνισε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι η επιθεώρηση έγινε μόνο στο Λιμένα εξωτερικού, δηλαδή στον χώρο των κρουαζιεροπλοίων και στα σημεία στα οποία ελλιμενίζονται πλοία που εκτελούν δρομολόγια του εξωτερικού. Στο Λιμένα εσωτερικού αντίθετα δεν έγιναν έλεγχοι με ευθύνη του ΥΕΝ αφού δεν συγκροτήθηκε ακόμα η Επιτροπή Αρχής Λιμένος.
Ο κ. Δεσύλλας ανέφερε ότι για να επιτευχθεί η θετική αυτή εξέλιξη, έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες και έχουν προηγηθεί και άλλοι έλεγχοι κατά το παρελθόν.
“Ο τομέας εξωτερικού του Λιμανιού μας, από πλευράς έργων και ασφάλειας, βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από άλλα αντίστοιχα λιμάνια, τόσο της Χώρας μας, όσο και του εξωτερικού.
Έχουμε ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες με πάρα πολύ προσπάθεια και πλέον μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.
Τα νέα βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα συνεχιστούν, απαιτούν πλήρη συνεργασία όλων των φορέων και όλων όσων κάνουν χρήση του Λιμανιού” κατέληξε ο κ. Δεσύλλας.
Αύξηση στα κρουαζιερόπλοια
Μετά από σχετικό ερώτημα ο κ. Δεσύλλας τόνισε ότι η κίνηση των κρουαζιεροπλοίων για την τρέχουσα τουριστική σεζόν, είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ηδη για το Σεπτέμβριο, πέρα από τα προγραμματισμένα δρομολόγια, θα προστεθούν αρκετά έκτακτα
Τα προγραμματισμένα δρομολόγια προορίζονται μέχρι και τον Νοέμβριο, ενώ σύντομα θα γίνει γνωστό αν θα υπάρξει εξέλιξη και στην πρόταση της MSC για τοποθέτηση δρομολογίων και μέσα στο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ “αγκάθι” στην όλη κατάσταση, αποτελεί η μικρή προβλήτα κρουαζιεροπλοίων που διαθέτει το λιμάνι και που ακόμη παρά τις προσπάθειες έχουν γίνει δεν έχει γίνει δυνατή η επέκτασή της, λόγω της έλλειψης αδρανών υλικών και της γνωστής δικαστικής διαμάχης

Δεν υπάρχουν σχόλια: