Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΝΤΟΒΟΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ- ΑΙΧΜΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ


Την αποχώρηση του από τη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας και την ανεξαρτητοποίησή του δημοσιοποίησε σήμερα με επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Κερκυραίων και κοινοποίησε στα ΜΜΕ, ο δημοτικός σύμβουλος Κερκυραίων Λευτέρης Λιντοβόης.
Ο κ. Λιντοβόης, στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι “η δημοτική αρχή με ενέργειες ή παραλείψεις της έχει προκαλέσει την απογοήτευση των δημοτών και ιδιαιτέρως αυτών που στήριξαν τις ελπίδες τους στην παράταξη”.

Επισημαίνει ενδεικτικά ι το πρόβλημα της καθαριότητας, το κυκλοφοριακό, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, το θέμα εγκατάστασης του Μουσείου Τυπογραφίας στο Νέο Φρούριο και την τοποθέτηση μνημείου για τη μεραρχία Aqui στον Κήπο του Λαού. ‘
Το πλήρες κείμενο της ανεξαρτητοποίησης Λιντοβόη έχει ως εξής:
“Κύριε Δήμαρχε,
Οπως γνωρίζετε, αποφασίσαμε προεκλογικά να συνεργαστούμε για το καλό της πόλης μας και των κατοίκων της. Τεθήκαμε κάτω από την ηγεσία σου και ζητήσαμε την ψήφο των συνδημοτών μας δεσμευόμενοι στην βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Ο Κερκυραϊκός λαός μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του και ανέμενε την υλοποίηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεών μας.
Τον Νοέμβρη του 2007 παραιτήθηκα από την θέση του Αντιδημάρχου για τους λόγους που έχω δημόσια εκθέσει.
Ηλπιζα ότι η αντίδρασή μου αυτή όπως και οι αντιδράσεις άλλων συναδέλφων της παράταξής μας θα επενεργούσαν θετικά στην λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, κάτι θα άλλαζε και θα ξεκινούσε ουσιαστική και μεθοδική προσπάθεια υλοποίησης του προγράμματός μας.
Ετσι, με την ελπίδα αυτή, παρέμεινα στους κόλπους της δημοτικής ομάδας, με τα μέλη της οποίας ουδεμία είχα ποτέ ή έχω διαφορά, αναμένοντας την ανάληψη εκ μέρους σας των κινήσεων και πρωτοβουλιών εκείνων που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.
Ατυχώς, μέχρι σήμερα δεν είδα καμία τέτοια πρωτοβουλία και ενέργεια. Αντίθετα, υπάρχουν ενέργειες ή παραλήψεις που, αν δεν έχουν προκαλέσει την οργή, έχουν προκαλέσει ασφαλώς την απογοήτευση της μεγάλης πλειοψηφίας των συνδημοτών μας και ιδιαίτερα αυτών που στήριξαν πολλές ελπίδες στην παράταξή μας. Ενδεικτικά αναφέρω το τεράστιο πρόβλημα της καθαριότητας, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τα περιφερειακά πάρκινγκ, τις πεζοδρομήσεις, το ζήτημα με την εγκατάσταση της Τράπεζας Πειραιώς στο Νέο Φρούριο, το ζήτημα με την τοποθέτηση του μνημείου της ιταλικής μεραρχίας ΑΚΟΥΪ στον Κήπο του Λαού.
Και όσον αφορά εμέ ατομικά, δεν φθάνει το γεγονός ότι σαν μέλος της παράταξης χρεώνομαι πράξεις ή παραλήψεις για τις οποίες είσαστε αποκλειστικά υπεύθυνος, αλλά, δέχομαι ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Διότι, γνωρίζετε πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα, παρά την άμεμπτη στάση και συμπεριφορά μου έναντι ολοκλήρου της δημοτικής ομάδας, κατ’ επανάληψη έχετε αναφερθεί στο πρόσωπό μου με ανεπίτρεπτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Αποκορύφωμα αυτής της κατ’ εξακολούθηση προσβλητικής συμπεριφοράς προς το πρόσωπό μου, απετέλεσε το επεισόδιο κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης.9.2008, επεισόδιο που μου εμπέδωσε την πεποίθηση ότι στόχος σας ήταν να με εξωθήσετε εκτός δημοτικής ομάδας.
Ικανοποιώντας λοιπόν την επιθυμία σας, σας δηλώνω ότι αποχωρώ από την δημοτική μας ομάδα και ανεξαρτητοποιούμαι εφόσον και εσείς εδώ και αρκετό καιρό δεν με καλείτε στις συνεδριάσεις της.
Είναι, τέλος, αυτονόητο ότι θα στηρίξω κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία σας που εντάσσεται στο πλαίσιο του προεκλογικού προγράμματος και των δεσμεύσεών μας, ενώ, θα με βρείτε αντίθετο σε κάθε πρωτοβουλία που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κερκυραϊκού λαού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: