Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΣΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΖΕΡΒΟΥ

Ανευ ουσιαστικού αποτελέσματος-σύμφωνα με το σωματείο ξενοδοχοϋπάλληλων- ήταν η σημερινή συνάντηση στην ΠΙΝ γύρω από τα προβλήματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου Ζερβού.
Μάλιστα ο πρόεδρος του Σωματείου Στ. Πελάης απέδωσε ευθύνες στο Γ.Γ. της ΠΙΝ Σωτ. Βόσδου για τη μη πραγματοποίηση σύσκεψης για το συγκεκριμένο θέμα.
Στη συνάντηση μετείχαν ο βουλευτής Μπάμπης Χαραλάμπους, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σοφία Λίβερη.
“Δεν πήραμε καμία δέσμευση και καμία εγγύηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του ομίλου Ζερβού και ειδικά στο Corfu Garden Village που από προχθές δε λειτουργεί. Οι πελάτες από τους tour operators έχουν μεταφερθεί σε άλλα ξενοδοχεία του Ομίλου. Αποκαλύπτεται επιχειρηματικό παιχνίδι στο οποίο συμμετέχουν ο επιχειρηματίας ο ξενοδόχος, οι tour operators” υποστήριξε ο κ. Πελάης και πρόσθεσε ότι ζητήθηκε από τον κ. Βόσδου παρέμβαση για στην ασφαλιστική και μισθολογική κάλυψη των εργαζομένων τουλάχιστον για το Σεπτέμβριο.
Ο Γ.Γ. της ΠΙΝ από την πλευρά του ανέφερε ότι την περασμένη Τρίτη μετά από επικοινωνία που είχε με τον γ.γ. του υπ. Εργασίας, κ. Κοντό, και τους κ.κ. Λίβερη Πελάη, αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο συγκεκριμένο θέμα “σε χρόνο που θα επιλέγονταν και μάλιστα όταν θα υπήρχε σιγουριά ότι ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα”.
“Βασικό μας στόχος είναι οι τουρίστες που βρίσκονται στο νησί να φύγουν ευχαριστημένοι και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην εδώ διαμονή τους. Να υπάρξει μια καλή ανταπόκριση από την άποψη διαφήμισης σε αυτούς που θα αναχωρήσουν, να διαφυλάξουμε το καλό ή το όποιο όνομα έχει η Κέρκυρα και επίσης να διασφαλίσουμε τους εργαζομένους ως το τέλος της σαιζόν. Συνεχίζονται οι επαφές μέχρι να έχουμε αποτελέσματα” συνέχισε ο Γ.Γ. της ΠΙΝ που ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα ν' αφήσουν να πρυτανεύσει η λογική και το συμφέρον της Κέρκυρας πάνω από μικροκομματικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: