Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

"ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΕΔΚ




“Ορατότης μηδέν” για τους εργαζόμενους στις προγραμματικές της ΑΝΕΔΚ που συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων τους. Σήμερα απέκλεισαν την είσοδο του Μόν Ρεπό, ενώ για αύριο προγραμματίζουν κατάληψη του Δημαρχείου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων Ανδρέα Γκερέκο ο Δήμος τους οφείλει δεδουλευμένα πέντε μηνών.
Παράλληλα υποστήριξε ότι κανείς από το Δήμο ή την ΑΝΕΔΚ που είναι η υπεύθυνη για την εξόφλησή τους δεν τους έχει καλέσει για συζήτηση.
“Δεν γίνεται πλέον να παρακαλάμε. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις” τόνισε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν καθημερινά 4ωρες στάσεις εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.
Προβληματισμένος ο Δήμαρχος
Φανερά προβληματισμένος κυρίως ως προς τον χρόνο των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων της ΑΝΕΔΚ εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κερκυραίων..
Όπως δήλωσε στα ΜΜΕ, όταν ανέλαβε στο Δήμο “οφείλονταν πολλαπλάσια χρήματα από τα σημερινά”.
Από την άλλη, υποστήριξε ότι υπάρχει από πλευράς του Δήμου υπεύθυνη στάση έναντι των εργαζομένων, που υπήρξαν όμηροι της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής.
“Δεν προσλάβαμε κανέναν, ώστε να μην διογκώσουμε το πρόβλημα. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς, καταβάλλοντας τακτικά κάθε μήνα, οφειλές έναντι ώστε να στηριχθούν οι εργαζόμενοι”.
Ο κ. Μικάλεφ σημείωσε ακόμη ότι “τη στιγμή που η δημοτική αρχή βρίσκεται προ της εξυγίανσης των επιχειρήσεων, ώστε να λυθεί και το συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται ένας μεγάλος αριθμός των εργαζομένων να δώσει τη χαριστική βολή” στην προσπάθεια αυτή.
Με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις προγραμματικές, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο αποκλεισμός δημοτικών καταστημάτων και μνημειακών χώρων, ανατρέπει την εργασιακή ειρήνη και τη συνεργασία με το Δήμο και ταυτόχρονα προκαλεί απορία.
Τέλος αφού, διευκρίνισε ότι από την 1/1/ 2008 έως σήμερα έχουν καταβληθεί στους εργαζόμενους στις αναθέσεις, μαζί με τις ασφαλιστικές απολαβές τους, 1,6 εκ ευρώ, ζήτησε τη συνεργασία τους και ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν είναι αντίπαλος των εργαζομένων αλλά συνεργάτης τους».
“Να υπάρξει συνεργασία”
Λύπη για τις ενέργειες των εργαζομένων τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΑΝΕΔΚ Ν. Χονδρογιάννης και πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι η συνεργασία Δήμου-εργαζομένων.
“Παρά τις δεσμεύσεις του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων προσπαθούμε να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας τους. Έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την εξυγίανση των επιχειρήσεων.
Είναι απόλυτα κατανοητή η ανάγκη των εργαζομένων να πληρώνονται. Θα πρέπει όμως παράλληλα να εξετάζουμε το γεγονός ότι υπάρχουν παρακρατούμενοι φόροι από την Τ.Α. που δεν αποδίδει η πολιτεία. Τα τεράστια χρέη που παραλάβαμε μας στερούν θεσμοθετημένους πόρους. Σταματήσαμε να χρησιμοποιούμε τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων για άλλες ανάγκες και το μόνο που ζητάμε είναι συνεργασία από τους εργαζόμενους για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα», συνόψισε ο πρόεδρος της ΑΝΕΔΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: