Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ: "ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ" ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ"


Αιχμές περί “πολιτικάντηδων” που “προσπαθώντας να αποκομίσουν ίδιον όφελος, στρέφουν την κοινωνία της Λευκίμμης κατά των εργαζόμενων αστυνομικών”, άφησαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομικών Ιονίων Νήσων Μ. Γιαννούλης και Σπ. Αλαμάνος, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα γύρω από τα επεισόδια στη Λευκίμμη.
Ο κ. Γιαννούλης με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ενωσης αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων, πώς θα φτιαχτεί ο ΧΥΤΑ Νότου αν φύγουν οι αστυνομικοί που προστατεύουν το έργο.
“Οι πολιτικοί φορείς αυτών που σήμερα αντιδρούν, συμφώνησαν την πώληση των οικοπέδων, την οριοθέτηση στη θέση Μεσοράχη χωρίς κοινωνική συναίνεση, στη χρηματοδότηση του έργου από την Ε.Ε. και τελικά στην κατασκευή του” τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως επεσήμανε υπάρχει σεβασμός στον αγώνα που κάνει μια μεγάλη κοινωνική ομάδα στη Λευκίμμη, ωστόσο ακρότητες και βιαιότητες είναι καταδικαστέες.
“Δεν φταίει η Αστυνομία, αλλά οι πολιτικές επιλογές και οι αποφάσεις”.
Από την πλευρά του ο κ. Αλαμάνος, γραμματέας της Ενωσης προχώρησε σε απολογισμό των επεισοδίων και επεσήμανε ότι συνολικά τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, και περισσότεροι από 15 της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης από συμπολίτες μας που όπως είπε, “προφανώς ήθελαν να δείξουν αλλού την αγανάκτησή τους”.
Ακόμη, ένα περιπολικό της Αστυνομίας πυρπολήθηκε και άλλα εννέα υπέστησαν σοβαρές ζημιές τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες, μαζί με τις εκτεταμένες ζημιές στο Α.Τ. Λευκίμμης όπου κινδύνεψαν και ζωές αστυνομικών.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για το περιστατικό αυτό, η εκτίμηση των συνδικαλιστών αστυνομικών είναι ότι προκλήθηκαν από αναρχικά άτομα που ήλθαν από την Αθήνα και όχι από πολίτες της Λευκίμμης.
Κατέληξε δε με την εξής επισήμανση: “Ως εργαζόμενοι είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε δίκαιο αγώνα του φιλήσυχου Λευκιμμιώτη συμπολίτη μας.
Αγώνας όμως που περιέχει βία κατά εργαζόμενους δεν είναι δίκαιος.
Ας βρουν λοιπόν τον τρόπο να μας ενώσουν στους αγώνες τους και ας γνωρίζουν όλοι οι Λευκιμμιώτες που δεν είμαστε “αντίπαλοι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: