Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

6 - 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ-ΚΝΕ



Το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στην Πάνω Πλατεία το Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΚΚΕ.
Με την αφορμή αυτή ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Δ.Πιτσιάβας και η γραμματέας της τοπικής ΚΝΕ Ιωαν. Μαυροθαλλασίτη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, όπου σε γενικές γραμμές επεσήμαναν τα εξής:


"Στόχος μας μέσα από το φεστιβάλ είναι να απευθυνθούμε σ’ όλη τη νεολαία του νησιού από τα χωριά του βορρά μέχρι τα χωριά του νότου. Να κάνουμε γνωστές τις μας πάνω σ’ όλα τα ζητήματα που αγγίζουν τη ζωή του κάθε νέου και νέας. Να ανοίξουμε συζήτηση πάνω στην αλλαγή του συστήματος, στην ανατροπή του και στην οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.

Αξιολογώντας τα ζητήματα της παιδείας που αναδείχτηκαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις που έγιναν από φοιτητές και μαθητές σαν ένα από τα σημαντικά προβλήματα της νεολαίας καθώς επίσης και το γεγονός ότι το κόμμα μας στα 90 χρόνια δράσης του έχει διατυπώσει θέσεις για μια πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς έχουμε δημιουργήσει αντίστοιχο αφιέρωμα-δρώμενο που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη. Την ίδια μέρα θα υπάρξει και αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι. Μέσα από το φεστιβάλ δίνεται η δυνατότητα σε ερασιτεχνικά συγκροτήματα και θεατρικές ομάδες να πάρουν μέρος. Έτσι την Κυριακή 7 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί θεατρικό που θα έχει αντιιμπεριαιστικό φιλειρηνικό περιεχόμενο από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, αρκετά επίκαιρο αφού στρατευμένη νεολαία καλείται να βρίσκεται έξω από τα σύνορα για να εξυπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Επίσης την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το συγκρότημα του Σπύρου Σαμοϊλη.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν περίπτερα με θέματα την υγεία, την παιδεία, τα εργασιακά, τον πολιτισμό, τα 90 χρόνια του ΚΚΕ κ.α

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία από τον γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη" .

Δεν υπάρχουν σχόλια: