Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΕΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Γ.Π.Σ.


“ Aντίθετο με ενδεχόμενη αναστολή της εφαρμογής του τροποποιημένου Γ.Π.Σ. δηλώνει το τοπικό παράρτημα του ΤΕΕ δια στόματος του προέδρου του Δ.Σ. Ν. Σπίγγου και μετά την τελευταία συνεδρίαση τη Δ.Ε. του οργάνου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δήλωση toy ,“μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό στο επίπεδο όλου του Νομού”.

Στο μεταξύ, αύριο ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου όπου θα αναφερθεί σε τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το “επίμαχο” έγγραφο του Υπ.Πο. για το Γ.Π.Σ.

Στη δήλωση ο πρόεδρος του ΤΕΕ, σημείωσε τα εξής:

“Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, στη χθεσινή της συνεδρίαση, συζήτησε εκτενώς όσα αναφέρονται στο έγγραφο του ΥΠΠΟ, το οποίο μας κοινοποιήθηκε και αφορά στην πρόσφατη τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της πόλης μας.

Επαναλαμβάνουμε αρχικά, ότι μετά την ανακοίνωση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης χαρακτηρίσαμε αυτήν ως θετικό γεγονός, σε συνδυασμό μάλιστα με την πάγια θέση μας για εκπόνηση της μελέτης ενός Γ.Π.Σ. που θα καλύπτει τα σημερινά όρια του Δήμου Κερκυραίων αντί αυτών που ίσχυαν το 1987.

Δεν συμφωνούμε με ενδεχόμενη αναστολή της εφαρμογής του τροποποιημένου Γ.Π.Σ. η οποία, κατά την άποψή μας, θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό στο επίπεδο όλου του Νομού.

Θεωρούμε ότι το έγγραφό αυτό καταδεικνύει έλλειψη συνεννόησης μεταξύ του ΥΠΕΧΩΔΕ και του ΥΠΠΟ η οποία θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί με πρώτο βήμα την έγγραφη απάντηση του πρώτου στις αιτιάσεις που αναφέρονται έχοντας ως σκοπό την άρση της οποιασδήποτε ισχύος τους.

Ταυτόχρονα είναι δυνατόν να επιδιωχθεί η σύσταση ομάδων εργασίας , όπως αναφέρονται στην τελευταία παράγραφο του σχετικού εγγράφου και να ληφθούν υπόψη όλες οι σχετικές γνωμοδοτήσεις των φορέων με στόχο τις βελτιώσεις και την αξιοποίηση της εγγραφής της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.


Το ΤΚ/ΤΕΕ, όπως πάντα και στα πλαίσια του ρόλου του, θα συμβάλει στην καλλίτερη δυνατή αξιοποίηση της παραπάνω Υπουργικής Aπόφασης για την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος που θα κληρονομήσουμε στις επόμενες γενιές.

Τέλος, δεν συμφωνούμε με την επίκληση συμφερόντων που ενεργούν εναντίον του σχεδιασμού αλλά θεωρούμε την κατάθεση των απόψεων ως δημοκρατικό δικαίωμα όλων των πλευρών να αποδείξουν το ενδιαφέρον τους για τη σωστή εφαρμογή του.”

1 σχόλιο:

Tiago Borges είπε...

CONGRATULATIONS YOUR BLOG IS SHOW...

TANKS