Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΖΕΡΒΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΚΚΕ-ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Τη λήψη μέτρων για την εξασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του Ομίλου Ζερβού στην Κέρκυρα και για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του Μπ. Χαραλάμπους και οι συνάδελφοί του Κώστας Αλυσανδράκης Νίκος Μωραϊτης.
Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν τα εξής:
Τον Μάρτιο του 2008 σε επίκαιρη ερώτησή μας επισημάναμε στο υπουργείο Απασχόλησης την άθλια θέση στην οποία είχαν περιέλθει ο+ περισσότεροι ξενπδοχοϋ7τάλληλοι της Κέρκυρας, αφού ξενοδόχοι τους χρωστούσαν δεδουλευμένα πολλών μηνών όπως επίσης και επιδόματα αδείας κλπ. Εκφράσαμε δε τους έντονους φόβους μας για τα ξενοδοχεία του Ομίλου Ζερβού που οι φημολογίες για τα μεγάλα χρέη που φαινόταν πως είχε σε διάφορους προμηθευτές εύλογα δημιουργούσαν την εικόνα χρεωκοπίας, κάτι πού προκαλούσε τεράστιες ανησυχίες στους εργαζόμενους τόσο για τα δεδουλευμένα Όσο και για το εργασιακό τους μέλλον. Στην απάντησή της η Υφυπουργός Απασχόλησης κα Καλαντζάκου όχι μόνο δε συμμερίστηκε τους φόβους μας, αλλά μας διαβεβαίωσε ότι όλα βαίνουν καλά και ότι το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο ελέγχουν την κατάσταση.
Δυστυχώς όμως οι φόβο μας απεδείχθησαν βάσιμοι αφού οι νόμοι της αγοράς και η ασύδοτη δράση του κεφαλαίου που ευνόησαν κάτω από αδιαφανείς συνθήκες να γιγαντωθεί ένας όμιλος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, όπως αυτός των επιχειρήσεων του Ομίλου Ζερβού, τώρα οι ίδιοι αυτοί νόμοι φαίνεται πως προκαλούν την κατάρρευσή του. Μια κατάρρευση όμως που ακουμπά ευθέως με σοβαρές επιπτώσεις τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις αυτές και τους μικρομεσαίους προμηθευτές παρά τον ίδιο τον μεγαλοεπιχειρηματία. Ηδη ένα από τα ξενοδοχεία του Ομίλου—το CORFU GARDEN VILLAGE---από 01/09/2008 έχει αναστείλει τις εργασίες ταυ ενώ φαίνεται ότι και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του Ομίλου στη Κέρκυρα, σύντομα θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβουν ώστε:
•Να μην χάσουν οι εργαζόμενοι τις θέσεις εργασίας τους και να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα Ιουλίου και Αυγούστου, που οφείλουν στους εργαζόμενους αυτά τα ξενοδοχεία καθώς και οι αποδοχές Αδείας, Επίδομα Αδείας, Δώρο Χριστουγέννων.
•Να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο που θα χάσουν τα εισοδήματά τους απ" το πιθανά κλείσιμο και να συμπληρώσουν οι εργαζόμενοι τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων(101) για την επιδότηση ανεργίας.
• Να εισπράξουν οι επαγγελματίες-προμηθευτές τα χρέη που τους οφείλει ο Όμιλος Ζερβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: