Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Προς δρομολόγηση τα mini bus

Συνεχίζει αμείωτη η εξαιρετική πορεία βελτίωσης των υπηρεσιών του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ που έχει ξεκινήσει τα τελευταία δύο χρόνια μετά την ανάληψη της Διοίκησης της επιχείρησης από νέους ανθρώπους.

Tου Λυκούργου Σκιαδόπουλου

Ήδη, όπως δήλωσε , ο πολιτικός προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Νομαρχίας, Μιχάλης Διαβάτης, το Αστικό ΚΤΕΛ μετά από συζητήσεις και επαφές που είχε με τον Νομάρχη, τον Δήμαρχο και τον ίδιο, έχει ξεκινήσει την προμήθεια μικρών λεωφορείων, “mini bus” 30 θέσεων για την εξυπηρέτηση στενών δρόμων με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.
Η δρομολόγηση των νέων οχημάτων θα ξεκινήσει σταδιακά τους επόμενους μήνες και θεωρείται βέβαιο ότι θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη την ερχόμενη τουριστική περίοδο.
Ο κ. Διαβάτης ανέφερε ότι η Κέρκυρα είναι από τους λίγους νομούς που κατάφερε να αξιοποιήσει το πρώτο μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού των στάσεων και τοποθέτησης ηλεκτρονικού συστήματος πληροφόρησης. Αναμένεται η έναρξη του δεύτερου μέρους του προγράμματος μέσω του ΕΣΠΑ προκειμένου να γίνει δυνατή η επέκταση του συστήματος στο σύνολο των στάσεων.
Παράλληλα, το Αστικό ΚΤΕΛ θα λειτουργήσει σύντομα τετραψήφιο αριθμό, τον οποίο θα μπορούν να καλούν δωρεάν οι πολίτες προκειμένου να πληροφορούνται για τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: