Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Επιτυχής ημερίδα για τα επιχειρηματικά πάρκα


Με απόλυτη επιτυχία , πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ,η εκδήλωση με θέμα την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο σχεδιασμό της Διοίκησης του Επιμελητηρίου , για κατασκευή Επιχειρηματικών Πάρκων στο νομό της Κέρκυρας.
Εισηγητής του θέματος ήταν ο επιστημονικός σύμβουλος της Κ.Ε.Ε.Ελλάδος κ. Μπαλτάς , ο οποίος με σαφή , επιστημονικό και ολοκληρωμένο λόγο , παρουσίασε όλες τις πτυχές του ζητήματος και έδωσε απαντήσεις σε κάθε ερώτημα και απορία που διατυπώθηκε από τους παριστάμενους.
Ο κ. Μπαλτάς παρουσίασε αναλυτικά το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο , το νέο νόμο, η ψήφιση του οποίου εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο, καθώς και τις θέσεις και παρατηρήσεις που τα Επιμελητήρια έχουν καταθέσει προκειμένου να βελτιωθεί ο πιο πάνω νόμος.
Στην συνέχεια παρουσίασε τα ειδικά χαρακτηριστικά της Κέρκυρας.
Αναφέρθηκε στην οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή ταυτότητα του νησιού , στις προβλέψεις του ειδικού χωροταξικού σχεδιασμού για τα Ιόνια νησιά , καθώς και στο κεντρικό θεσμικό περιβάλλον αναφοράς.
Βάσει των παραπάνω και με βασικούς στόχους την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη των Επιχειρήσεων και την αποφυγή συγκρούσεων γης , στο χωροταξικό σχεδιασμό προτείνεται η δημιουργία τεσσάρων Επιχειρηματικών Πάρκων στο νησί,(ένα στην πόλη , δύο στο βορρά και ένα στο νότο ), χαμηλής όχλησης και έκτασης 250 στρεμμάτων το καθένα.
Τέλος ο κ, Μπαλτάς παρουσίασε το Επιχειρηματικό Πάρκο που κατασκευάστηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης , αναλύοντας κάθε στάδιο κατασκευής του , τα οικονομικά στοιχεία , την νομική του μορφή και τον τρόπο διαχείρισής του.
Από τις τοποθετήσεις των παριστάμενων , οι οποίοι αναφέρθηκαν με πολύ θετικό τρόπο , στην πρωτοβουλία αυτή του Επιμελητηρίου και το διάλογο που ακολούθησε , αναδείχθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στο νησί, μέσα από κοινή προσπάθεια των εμπλεκομένων φορέων και συνεχή τοπική διαβούλευση προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Χονδρογιάννης , τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Διοίκηση , είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο κορυφαίο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων του νομού ζήτημα και ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι το εφαλτήριο μιας σειράς πρωτοβουλιών που θα αναπτύξει στην κατεύθυνση αυτή, το επόμενο διάστημα το Επιμελητήριο.
Παράλληλα κάλεσε όλους τους φορείς : Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Δήμους, επαγγελματικούς φορείς, κοινωνικές ομάδες να συνεισφέρουν σ΄ αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να παραδοθεί στις επόμενες γενιές το περιβάλλον που δικαιούνται, και η χωροταξική και πολεοδομική αναρχία που υπάρχει στο τόπο επιτέλους να αποκατασταθεί.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Μικάλεφ, ο Δήμαρχος Αχιλλείων κ. Καρύδης , ο Δήμαρχος Παλαιοκαστριτών κ. Χαλικιάς, η Αντινομάρχης κ. Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Κερκυραίων κ. Γαρδικιώτης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας κ. Σπίγγος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μπράμος, ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων κ. Χαρίτος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ανεμογιάννης, ,ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ.Κ. κ.Γ.Μάνδυλας ,εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων και ενώσεων κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: