Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Η Νομαρχία ανακατασκευάζει το δρόμο της Ρόδας 40 χρόνια μετά τις απαλλοτριώσεις


Εγκαταστάθηκε σήμερα ο ανάδοχος στο έργο της ανακατασκευής του κεντρικού δρόμου στον οικισμό της Ρόδας του Δήμου Θιναλίων, παρουσία του Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανου Πουλημένου, του Δημάρχου Θιναλίων Σπύρου Βάρελη, του Αντινομάρχη Κώστα Λέσση και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή.

Το έργο προβλέπει επαναχάραξη του δρόμου και οριστική οριοθέτησή του με βάση τις πράξεις απαλλοτρίωσης που έγιναν 40 χρόνια πριν (1969-1970).
Ο δρόμος, που είναι τμήμα επαρχιακής οδού αρμοδιότητας της Νομαρχίας, θα ανακατασκευαστεί με πλάτος 10 μέτρων και πεζοδρόμια πλάτους 3 μέτρων δεξιά και αριστερά.
Το οδόστρωμα θα καλυφθεί με νέο ασφαλτοτάπητα, τα δε πεζοδρόμια με πλάκες Σινιών και θα γίνουν διαγραμμίσεις και η απαραίτητη σήμανση. Για την οριστική χάραξη του δρόμου θα κατεδαφιστούν αυθαίρετες ή πρόχειρες κατασκευές ενώ ο Δήμος Θιναλίων συμπράττοντας με τη Νομαρχία θα έχει τη δική του συμμετοχή για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οικισμού της Ρόδας ενώ ανέλαβε ταυτόχρονα και το έργο της τοποθέτησης δημοτικού φωτισμού.
Αξιοσημείωτο είναι – και τούτο συμβαίνει για πρώτη φορά – ότι το έργο αυτό χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα έσοδα της Νομαρχίας που προήλθαν από την επιβολή και είσπραξη προστίμων που επέβαλλε η Πολεοδομία σε αυθαίρετες κατασκευές.

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου προβλέπει την ολοκλήρωσή του πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

Στο Δήμο Εσπερίων

Στη συνέχεια, ο Νομάρχης και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Εσπερίων Αλέκο Αυλωνίτη, στο Δημαρχείο, στους Βελονάδες, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα τοπικού ενδιαφέροντος όπως η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, προβλήματα σχολικής στέγης, τη λειτουργικότητα των λιμανιών της περιοχής και παρουσία επιτροπής κατοίκων της Β.Δ. Κέρκυρας και των Διαποντίων το θέμα των σχεδίων εγκατάστασης θαλάσσιου πάρκου ανεμογεννητριών στην περιοχή μεταξύ Αρίλλα – Αγίου Στεφάνου – Μαθρακίου και Οθωνών.

Στο Εμπορικό Κέντρο

Τέλος, ο Νομάρχης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τα εκτελούμενα έργα στο Εμπορικό Κέντρο και έδωσαν οδηγίες στον εργολάβο για την ολοκλήρωσή τους με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: