Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Ερώτηση Χαραλάμπους για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το '98


"Η Οδύσσεια των επιτυχόντων στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του έτους 1998 για θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, είναι το θέμα ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αναλυτικά, επισημαίνει τα εξής: "Είναι γνωστό πως οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό για θέσεις στον δημόσιο τομέα του ΑΣΕΠ του έτους 1998 που δεν διορίσθηκαν ξεκίνησαν μια σειρά δικαστικών αγώνων με προσφυγές σε διοικητικά δικαστήρια που συνεχίσθηκαν σε Εφετεία και στον Άρειο Πάγο.
Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με επανειλημμένα δημοσιεύματα στον τύπο δήλωνε ότι αν δικαιωθούν στα δικαστήρια, το κράτος όπως έχει υποχρέωση θα προσλάβει το σύνολο των επιτυχόντων όπως άλλωστε είχε κάνει σε παρόμοια περίπτωση με επιτυχόντες του 1ου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του έτους 1995. Η δε τότε Αξιωματική Αντιπολίτευση ( ΝΔ ) ήταν πρωτεργάτης στον αγώνα ενάντια στην αδικία αυτή και υποσχόταν άμεση δικαίωση όταν γινόταν Κυβέρνηση.
Τελικά μετά πάροδο έξι(6) χρόνων, στις αρχές του έτους 2004 η ολομέλεια του Αρείου Πάγου με ψήφους 29-0 δικαίωσε την προσφυγή των επιτυχόντων του διαγωνισμού και ενώ όλοι περίμεναν την πρόσληψη τους η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, ξεχνώντας τις υποσχέσεις της, προσέλαβε μόνο τα 500 πρώτα σε μόρια άτομα αφήνοντας πάλι εκτός διορισμού ένα μεγάλο αριθμό (περίπου 1500) επιτυχόντων.
Ερωτώνται οι κ. υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για να αποκαταστήσουν την αδικία που συνεχίζεται σε βάρος των ανθρώπων αυτών και αν πρόκειται με δεδομένο τα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις προσωπικού στο δημόσιο τομέα να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκειμένου να καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: