Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Μαλλιά-κουβάρια χθες στη Λευκίμμη για το ΧΥΤΑ

Το κόκκινο πανί για τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Νότου αποτέλεσε η ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Λευκίμμης που αφορά στην λειτουργία της εγκατάστασης.

Της Χριστίνας Χονδρογιάννη

Xθές οι κάτοικοι της Λευκίμμης και μέλη του Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ξεπέρασαν τα προσωπικά τους όρια όταν απαίτησαν από τα μέλη της Τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ της περιοχής να ανακληθεί η ανακοίνωση, αφού δεν την ενστερνίζονται μέλη του κόμματος, έρχεται σε αντίθεση με την Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εξυπηρετεί συμφέροντα αφού δημοσιοποιήθηκε τρεις μέρες πριν τις δίκες των Λευκιμμιωτών.
Με δυσκολία, οι κάτοικοι συγκράτησαν τους παρευρισκόμενους στην κομματική εκδήλωση να μην επιτεθούν στον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Κώστα Πανδή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Σήμερα ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκας, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, στη Λευκίμμη, έδωσε στη δημοσιότητα την κάτωθι ανακοίνωση:
"Καταδικάζουμε έντονα και απερίφραστα την προσπάθεια επιβολής βίας από ορισμένα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης σε συγκέντρωση της Τοπικής Οργάνωσης Λευκίμμης.
Όποιο και αν είναι το αίτημα, δίκαιο ή άδικο, από όπου και εκφράζεται, πλειοψηφία ή μειοψηφία, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να καταλύει έναν δημοκρατικό διάλογο με τέτοιες πράξεις.
Στην πατρίδα μας έχουμε αγωνιστεί ισχυρά για να κατακτήσουμε το δικαίωμα του δημοκρατικού διαλόγου και της κατάθεσης απόψεων που πιθανόν να είναι αντίθετες σε αυτές που εμείς πρεσβεύουμε.
Πρόσφατη είναι η ιστορία στην πατρίδα μας όπου το “κράτος” απαγόρευε βίαια άποψη ή κριτική.
Σε αυτή την εποχή θα διολισθήσουμε;
Αυτή είναι η ουσία των πραγμάτων.
Μια κοινωνία έχει πάντα μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα για τα οποία πρέπει να ακουστούν όλες οι απόψεις ώστε να ληφθεί η χρησιμότερη απόφαση για τον τόπο.
Το επιχείρημα, η πειθώ και ο δημοκρατικός διάλογος είναι πολλαπλώς ισχυρότερα από την βία.
Το ένα είναι δημοκρατία, για την οποία ιδιαίτερα ο Ελληνικός Λαός είναι υπερήφανος, το άλλο είναι ο εχθρός της.
Για τους λόγους αυτούς καταδικάζουμε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την συμπεριφορά ορισμένων μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης.
Αναμένουμε να το πράξουν και οι ίδιοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: