Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Μικρή προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα -Σύσκεψη στη Νομαρχία για τη συνέχιση λειτουργίας τους


Σύσκεψη με θέμα κυρίως την λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων αλλά και την γενικότερη πορεία χειρισμού της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τη νέα γρίπη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του Νομάρχη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντινομάρχης Χρήστος Σκούρτης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Αλέξης Μαρτζούκος, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπύρος Μάστορας, η Πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας Μαρία Μάνδυλα, η Πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Διαμαντίνα Αθηναίου, η Πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού Μαρία Δημουλά καθώς επίσης και τα μέλη της επιτροπής που έχει συσταθεί για το θέμα από το Νομάρχη, Κυριάκος Κατσώρας αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας και Βαρβάρα Λουμπράνου Προϊσταμένης του τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Νομαρχίας.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντινομάρχης Χρήστος Σκούρτης, η προσέλευση κοινού στα τρία εμβολιαστικά κέντρα που λειτούργησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν μικρή σε σύγκριση με περιοχές της υπόλοιπης χώρας καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, λιγότεροι από 100 πολίτες πήγαν να εμβολιαστούν.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού αποφασίστηκε η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο ιατρείο της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας καί την Τετάρτη από τις 3 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ.
Καί τα τρία εμβολιαστικά κέντρα, στο ιατρείο της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας, στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο Τέννις και στα ΚΑΠΗ έναντι του Φοίνικα, θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα.
Ειδικά για το ερχόμενο Σάββατο λόγω της εορτής του Πολιούχου της πόλης μας Αγ. Σπυρίδωνα, θα λειτουργήσει μόνο το εμβολιαστικό κέντρο στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ την Κυριακή θα λειτουργήσουν κανονικά τις ίδιες ώρες και τα τρία εμβολιαστικά κέντρα.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης ο Αντινομάρχης Χρήστος Σκούρτης επεσήμανε ότι εάν η προσέλευση κοινού αυξηθεί, τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν περισσότερες ημέρες.

Στις δομές του συστήματος υγείας


Το κύριο βάρος εμβολιασμού του πληθυσμού για τον ιό της νέας γρίπης έχουν σηκώσει καί στην Κέρκυρα οι δομές του συστήματος υγείας, δηλαδή το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά – αγροτικά ιατρεία, όπου έχουν εμβολιαστεί πολλές εκατοντάδες άτομα και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Κέρκυρα δεν έχει καταγραφεί επιπλοκή από τον εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης ούτε έχουν αναφερθεί σοβαρά περιστατικά από την προσβολή του ιού Η1Ν1.
Όσον αφορά το κλείσιμο σχολείων και σχολικών τμημάτων ο κ. Σκούρτης επεσήμανε ότι σταδιακά τα σχολεία ανοίγουν και ότι καταγράφεται ύφεση του φαινομένου αυτό το διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: