Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Το κράτος να ελέγξει και να απαντήσει γιατί χρωστούνται τα δεδουλευμένα των ξενοδοχοϋπαλλήλων

«Συγκλονισμένη και άναυδη είναι η κοινή γνώμη της Κέρκυρας από τη καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων εκατοντάδων, ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας, εποχιακά εργαζόμενων», επισημαίνει σε δήλωση του το μέλος του Εθν. Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γ.Καλούδης.
Επισημαίνει ακόμα και τα εξής:
"Λύπη, συμπάθεια αλλά και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα των Κερκυραίων. Είναι μία απαράδεκτη κατάσταση. Υπάρχουν αίτια. Ήλθε η ώρα των αποφάσεων των αρμοδίων.Το κράτος οφείλει να παρέμβει. Να εφαρμοστούν οι νόμοι. Το κράτος έχει τεράστιες δυνατότητες και απεριόριστες δυνατότητες για νόμιμες διαδικασίες ελέγχου και πειθαναγκασμού.
Το κράτος δεν μπορεί να είναι αμέτοχος θεατής, οφείλει νομικά, ηθικά και κερκυραϊκά να ελέγξει και να διαπιστώσει άμεσα γιατί 16 ξενοδοχεία έχουν σταματήσει τις πληρωμές στους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
Να ελέγξει εάν οι συγκεκριμένοι ξενοδόχοι που καθυστερούν τα δεδουλευμένα, έχουν καταθέσεις σε Τράπεζες.Να εκπέσουν οι εγγυήσεις.Να δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα γρήγορα.Να μας πει εάν είναι βιώσιμες οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα το Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων οφείλει να απαντήσει γραπτώς για τις «πολυδιαφημισθείσες νίκες και επιταγές»;Οι δοθείσες επιταγές γιατί δεν σφραγίστηκαν.
Υποβλήθηκαν ποινικές διώξεις. Εκδόθηκαν Διαταγές Πληρωμής για να περάσουν στον Τειρεσία οι μόνιμα κακοπληρωτές ή παίζει θέατρο υπό τη καθοδήγηση και για τις ανάγκες του ΚΚΕ; Να μας πεί εάν οι εισβολές του Σωματείου στις τραπεζαρίες των τουριστών έκαναν κακό ή καλό στον τουρισμό";

Δεν υπάρχουν σχόλια: