Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση Γκερέκου - Ξενογιαννακοπούλου

Με την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου συναντήθηκε χθες η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Άντζελα Γκερέκου.

Η κ. Γκερέκου έθεσε «επί τάπητος» την κατάσταση του τομέα της Υγείας στο νομό Κέρκυρας, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα, ο οποίος ταλανίζει καθημερινά τόσο τους κατοίκους του νησιού, όσο και τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Αναλυτικότερα, συζητήθηκε η ολοκλήρωση των εργασιών στο Νέο Νοσοκομείο Κέρκυρας, η πλήρωση των αναγκαίων θέσεων εργασίας του Οργανισμού, καθώς επίσης και η έλλειψη ενός σύγχρονου αξονικού τομογράφου που αναγκάζει δεκάδες συμπατριώτες μας να μεταναστεύουν καθημερινά σε άλλους νομούς για θέματα υγείας. Η κα. Γκερέκου, αφού υπογράμμισε τη σημασία της ταχύτερης δυνατής έναρξης λειτουργίας του Νέου Νοσοκομείου Κέρκυρας για το νομό, αλλά και τις επίμονες και αλλεπάλληλες προσπάθειες που κατέβαλε αντιπολιτευτικά και καταβάλει έως σήμερα για το θέμα αυτό, ζήτησε από την Υπουργό ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε και τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν μέχρι σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αλλά και γενικότερα στις υποδομές υγείας του νομού, καθώς και τις καίριες ελλείψεις του ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Η κα. Γκερέκου δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στις υποδομές υγείας και τις γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στα Διαπόντια Νησιά και στους Παξούς. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην καθυστερημένη εναλλαγή των αγροτικών ιατρών που έχει σαν αποτέλεσμα να μένουν για μήνες οι θέσεις τους κενές, στις ελλείψεις σε φάρμακα στα αγροτικά ιατρεία των Διαποντίων Νήσων, όπως επίσης και στις ελλείψεις ειδικοτήτων του Οργανισμού του Κέντρου Υγείας Παξών. Έμφαση δόθηκε και στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Παξών, ένα θέμα για το οποίο η κα. Γκερέκου είχε καταθέσει ερώτηση προς τον τέως αρμόδιο Υπουργό πριν μερικούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: