Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Κλειστός και πάλι ο ΧΥΤΑ Μέσης-Δόθηκε η άδεια λέει ο Σύνδεσμος


Κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ Μέσης από τις 02.00 τα ξημερώματα. Οι κάτοικοι απέκλεισαν την είσοδο στα απορριμματοφόρα με το επιχείρημα ότι από τις 16 Δεκεμβρίου έληξε η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Όπως υποστηρίζουν, πλέον οι εγκαταστάσεις στο Τεμπλόνι είναι παράνομες, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ και την δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Δόθηκε άδεια

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου καθαριότητας,"σε συνέχεια των ενεργειών κι αποφάσεων που προηγήθηκαν, σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2009 ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος χορήγησε άδεια λειτουργίας στο ΧΥΤΑ Κεντρικής Κέρκυρας με ισχύ μέχρι την 31η 12-2010.
Είχαν προηγηθεί :α)η απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας Κων/νας Μπιρμπίλη σε σχέση με τα σχέδια διευθέτησης β)η συνάντηση κλιμακίου του ΔΣ του Συνδέσμου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ.Θάνο ,Μωραΐτη γ)η απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε σχέση με την τροποποίηση της με αριθ.πρωτ.6809/6804/3-4-2009 απόφασης της ΠΙΝ που αφορά στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων και στην έγκριση του Σχεδίου διευθέτησης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή «Ακροκέφαλος» Τεμπλονίου, Δήμου Κερκυραίων, Νομού Κέρκυρας, ως προς την χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των έργων του Σχεδίου και γ) συσκέψεις των τοπικών εμπλεκόμενων φορέων.
Στο διάστημα αυτό και με την ισχύ των περιβαλλοντικών όρων δίνεται η δυνατότητα στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Κέρκυρας να ολοκληρώσει το σύνολο των έργων του Σχεδίου Διευθέτησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: