Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδέσμου Καθαριότητας με τον υφυπ. Περιβάλλοντος

Ουσιαστικού περιεχομένου, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση, ήταν η συνάντηση που προκάλεσε το Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Κέρκυρας και πραγματοποίησε αντιπροσωπεία αυτού, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικάλεφ Σωτήρη -Δήμαρχο Κερκυραίων με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Θάνο Μωραΐτη τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν πέραν των προαναφερομένων, εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου οι κ.κ Μιχάλης Κάρρας Πρόεδρος ΤΕΔΚ Κέρκυρας-Δήμαρχος Φαιάκων -μέλος του ΔΣ ,Τριβυζάς Σπύρος Αντιπρόεδρος-Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου, -Αυλωνίτης Αλέξανδρος Δήμαρχος Εσπερίων –μέλος του ΔΣ, Σπύρος Βάρελης Δήμαρχος Θιναλίων –μέλος ΔΣ, Σπύρος Κροκίδης Δήμαρχος Παρελίων –μέλος ΔΣ, εκ μέρους του Υπουργείου υπηρεσιακοί παράγοντες και επιστημονικοί σύμβουλοι.
Στην ως άνω συνάντηση είχαν προσκληθεί να παραστούν και οι κ.κ: Άντζελα Γκερέκου Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, Νικόλαος Δένδιας βουλευτής Κέρκυρας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους βουλευτής Κέρκυρας.
1.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα της λήξης της ισχύουσας άδειας λειτουργίας του ΧΥΤΑ Κεντρικής Κέρκυρας στις 16 Δεκεμβρίου 2009, βάσει του άρθρου 16 της ΚΥΑ 29407/3508/2002 που αφορά στην υλοποίηση έργων σχεδίου διευθέτησης υφιστάμενων ΧΥΤΑ.
2. Αναφορά έγινε στο έγγραφο που είχε υπογραφεί την 14ηΔεκεμβρίου 2009 από την υπουργό ΠΕΚΑ κα Κων/να Μπιρμπίλη με θέμα: «Προσαρμογή υφιστάμενων και λειτουργούντων ΧΥΤΑ στις απαιτήσεις της οδηγίας 99/31/ΕΚ και της ΚΥΑ 29407/3508/2002» θεωρώντας ότι έτσι δίδεται λύση στο πρόβλημα.
3. Όσον αφορά τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Ιονίων Νήσων, βούληση του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι η υλοποίηση και εφαρμογή όλων των παραμέτρων του.
4.Προβληματισμός αναπτύχτηκε για τη μη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας καθώς και για τις επιπτώσεις-οικονομικές και άλλες που θα υπάρξουν εάν αυτή είναι οριστική.
5. Τέλος όσον αφορά την Ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων Νομού Κέρκυρας ζητήθηκε η αρωγή για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκ μέρους των υπηρεσιών του Υπουργείου για την προώθηση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και εφόσον εξελιχθεί θετικά τη χρηματοδότηση του έργου. Ο Υφυπουργός από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί άμεσα των δύο αιτημάτων του Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: