Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Σύσκεψη για τη νέα γρίπη-Κλείνουν κι άλλα σχολεία


Σύσκεψη με θέμα την στελέχωση και λειτουργία των κέντρων εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού ηλικίας από 10-50 ετών ως μέτρο πρόληψης κατά του υιού της νέας γρίπης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου παρουσία του αρμόδιου για το θέμα Αντινομάρχη, Χρήστου Σκούρτη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο εκπρόσωπος του Δήμου Κερκυραίων, Αντιδήμαρχος Γιώργος Γαρδικιώτης, η Πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας Μαρία Μάνδυλα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Αλέξης Μαρτζούκος, τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Μιχάλης Παρηγόρης και Σπύρος Μάστορας, η Πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Διαμαντίνα Αθηναίου καθώς και η επιτροπή η οποία έχει συγκροτηθεί για το θέμα με απόφαση του Νομάρχη η οποία εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή Διευθυντή Υγείας της Νομαρχίας Κυριάκο Κατσώρα και την προϊσταμένη του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Νομαρχίας Βαρβάρα Λουμπράνου.
Ο Αντινομάρχης Χρήστος Σκούρτης σε δηλώσεις μετά το τέλος της σύσκεψης επανέλαβε ότι το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία και τόνισε ότι οι ενέργειες οι οποίες γίνονται εντάσσονται στα πλαίσια χειρισμού της πανδημίας ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Όπως έκανε γνωστό ο αντινομάρχης, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να λειτουργήσουν τρία εμβολιαστικά κέντρα, ένα στο ιατρείο της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας, ένα στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΗ Κέρκυρας (έναντι Φοίνικα) και ένα στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού (στο Τέννις, παλιά Ολυμπιακή).
Τα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν το ερχόμενο Σάββατο και Κυριακή από τις 9 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι και εφόσον υπάρξει μαζικότητα στη ζήτηση ενδέχεται να λειτουργήσουν και την Τετάρτη το απόγευμα σε ώρες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.
Ο Χρήστος Σκούρτης σημείωσε επίσης ότι τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι στελεχωμένα με γιατρό, νοσηλευτή καθώς και έναν διοικητικό υπάλληλο ενώ τα εμβόλια ήδη έχουν παραληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας και θα διανεμηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα αύριο το πρωί.
Διευκρίνισε τέλος, ότι ο εμβολιασμός για τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού θα εξακολουθήσει να γίνεται στο Νοσοκομείο.

Νέες αποφάσεις για κλείσιμο σχολείων και σχολικών τμημάτων

Εν τω μεταξύ, νέες αποφάσεις για κλείσιμο σχολικών τμημάτων και σχολείων στο πλαίσιο χειρισμού της κατάστασης με την πανδημία της νέας γρίπης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομού μας, εξέδωσε σήμερα ο αρμόδιος για το θέμα Aντινομάρχης Χρήστος Σκούρτης.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ


Ειδικότερα τα σχολικά τμήματα και σχολεία της Κέρκυρας που κλείνουν λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης, για επτά (7) ημέρες από σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 έως και Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009, είναι:
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
Σχολικά Τμήματα Δημοτικών Σχολείων:

o 2ο Σχολικό Κέντρο Δήμου Θιναλίων: τμήματα Β και Στ΄
o Δημοτικό σχολείο Μωραϊτίκων: τμήμα Στ΄
o 7ο Δημοτικό σχολείο Κέρκυρας: τμήμα Στ΄
o Δημοτικό σχολείο Σιναράδων: τμήμα Α

Δημοτικά σχολεία:

* Σχολικό Κέντρο Αγρού
* Δημοτικό σχολείο Κοντοκαλίου
* Δημοτικό σχολείο Καστελλάνων Μέσης
* 15ο Δημοτικό σχολείο Κέρκυρας

Νηπιαγωγεία:

* 7ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας
* 8ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας
* 9ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας
* 13ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας


Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


Σχολικά τμήματα Λυκείων:

o 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας: τμήματα Γ1, Γ2.



ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ


Τα σχολικά τμήματα και σχολεία της Κέρκυρας που κλείνουν λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης, για επτά (7) ημέρες από αύριο Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2009 έως και Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009, είναι:

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Δημοτικά σχολεία:

* Δημοτικό σχολείο Αγίου Ιωάννη
* Δημοτικό σχολείο Σπαρτύλα
* Δημοτικό σχολείο Βιρού
* Δημοτικό Σχολείο Μωραϊτίκων


Νηπιαγωγεία:


* Νηπιαγωγείο Κοντοκαλίου
* Ειδικό Νηπιαγωγείο
* 8ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας.


Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Λύκεια:

5ο Γενικό Λύκειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: