Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Στην Κέρκυρα ο Νομάρχης Λέσβου


Με το Νομάρχη Λέσβου Παύλο Βογιατζή, ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας σε ιδιωτική επίσκεψη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος.

Οι δύο Νομάρχες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν, μεταξύ άλλων, τόσο το μέλλον των αρμοδιοτήτων του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και την πορεία προς την διοικητική μεταρρύθμιση όσο και του τελευταίου συνεδρίου για τη Νησιωτική Πολιτική που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και η συνέχεια του οποίου θα γίνει στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, με εξειδικευμένο αντικείμενο αυτή τη φορά τα θέματα των Ιόνιων Νησιών.
Σημειώνεται ότι ο κ. Βογιατζής είναι και εκπρόσωπος των Νομαρχιών της χώρας στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του πρώην Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Καί με την ιδιότητά του αυτή, η επικοινωνία με το Νομάρχη Κέρκυρας είναι ιδιαίτερα συχνή για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Παξών και των Διαπόντιων Νησιών. Ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος χαρακτήρισε μάλιστα άριστη τη συνεργασία με το Νομάρχη Λέσβου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συχνά παρουσιάζονται.
Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Στεφ. Πουλημένος, «το θέμα της συγκοινωνίας των Παξών το οποίο είχε ευτυχή κατάληξη και προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και το θέμα της συγκοινωνίας των Διαπόντιων Νησιών, μετά το άγονο της διαδικασίας δημοπράτησης της ακτοπλοϊκής γραμμής».
Από την πλευρά του ο Νομάρχης Λέσβου κ. Βογιατζής ευχαρίστησε το Νομάρχη για τη θερμή υποδοχή και ευχήθηκε σε όλους τους Κερκυραίους καλή και δημιουργική χρονιά.
Ανέφερε επιπρόσθετα ότι τα προβλήματα των νησιών είναι σε μεγάλο βαθμό κοινά, χαρακτηρίζοντας και ο ίδιος από την πλευρά του άριστη τη συνεργασία με το Νομάρχη Κέρκυρας στην προσπάθεια επίλυσής τους.
Αναφερόμενος στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά, επεσήμανε ότι στην ατζέντα θα περιλαμβάνεται το σύνολο των θεμάτων και προβλημάτων που αφορούν τα Ιόνια Νησιά, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο, το συγκοινωνιακό κ.α.
Ο Νομάρχης Κέρκυρας ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Νομάρχη Λέσβου για την επίσκεψη και του δώρισε ένα βιβλίο - άλμπουμ κερκυραϊκής ιστορίας καθώς και έναν αναμνηστικό τόμο με φωτογραφίες του Αχίλλειου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: