Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Νομαρχία: Το Υπ. Περιβάλλοντος δε δίνει λύση στη διαχείριση απορριμμάτων

Καθώς εκπνέει στις 16 Δεκεμβρίου, η 7ετής χρονική περίοδος ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) του 2002, για την προσαρμογή μας στην Ευρωπαϊκή Οδηγία (1999/31/ΕΚ) που αναφέρεται στη διαχείριση των απορριμμάτων, οι εκκρεμότητες στην Κέρκυρα – παρά τα βήματα προόδου – παραμένουν και ο κίνδυνος ενός αδιεξόδου, με σοβαρές για τον τόπο συνέπειες, είναι μεγάλος.
H Ν.Α. σε σχετική της ανακοίνωση,"εκφράζει ανησυχία για το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία, ιδιαίτερα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, δεν θέλει καν ν΄ ακούσει το πρόβλημα, όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά ολόκληρης της χώρας.
Οι εκπρόσωποι των Φορέων Διαχείρισης των Απορριμμάτων - όπως μαθαίνουμε - αδυνατούν ακόμη και να βρουν συνομιλητές στην κυβέρνηση και ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιμετωπιστεί και τοπικά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Η Νομαρχία της Κέρκυρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά στο ενδεχόμενο να ζήσει ο τόπος μας ξανά τον εφιάλτη των σκουπιδιών και καλεί τους εκ του νόμου ιθύνοντες, να πάρουν έγκαιρα τις αποφάσεις που οι περιστάσεις απαιτούν.
Ιδιαίτερα καλεί την συμπατριώτισσά μας Υφυπουργό Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου, να παρέμβει στην κυβέρνηση (Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών) για να βρεθεί άμεσα λύση. Λύση που περιγράφηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου και επιβεβαιώθηκε την επόμενη, στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου και τους εκπροσώπους των παρατάξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Περιθώρια αναμονής δεν υπάρχουν. Η νέα ΚΥΑ πρέπει να εκδοθεί τώρα και ο καθένας ν΄αναλάβει την ευθύνη του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: