Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΚΚΕ: "Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση"

"Ο Γ. Παπανδρέου στη φιέστα που διοργάνωσε κατ' εντολή του η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), ξεκαθάρισε ότι δε θα κάνει «μερεμέτια» και εξήγγειλε την εφαρμογή «επώδυνων αλλαγών» που αποτελούν γενικευμένη επίθεση στα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και λαϊκά δικαιώματα", τονίζεται σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.
Επισημαίνει ακόμα και τα εξής:
"Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της σπατάλης δρομολογούνται νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που είναι προαποφασισμένα και έχουν ήδη παρθεί σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. Μέτρα που από την μια μεριά κάνουν πιο φθηνούς τους εργάτες και από την άλλη δημιουργούν συνθήκες για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους, στο κεφάλαιο. Γι' αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο της ΝΔ, γίνεται τώρα ο νεκροθάφτης όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει εντείνοντας την επίθεση στα Εργασιακά, (ελαστικές μορφές εργασίας), στο Ασφαλιστικό, (μείωση συντάξεων, αύξηση ηλικιακών ορίων, δραστικές περικοπές σε παροχές υγείας - πρόνοιας και εμπορευματοποίησή τους), στο εισόδημα, (μείωση μισθών, αύξηση φορολογίας), σε άλλα δικαιώματα όπως η παιδεία κλπ.
Καμία συναίνεση στα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Καμία συναίνεση στη λεγόμενη πατριωτική συστράτευση, που έχει στόχο να φτιάξει τα νέα πράσινα τζάκια. Πραγματικά πατριωτικό για το λαό είναι ό,τι υπηρετεί τα συμφέροντά του και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και το μαζικό μαχητικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία ΣΑΡΟΚΟ στις 10 το πρωϊ πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων. Με οργανωμένη ταξική πάλη μπορούμε να κόψουμε τη φόρα της κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών, ΕΕ, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Η λαϊκή συμμαχία εργατών, φτωχών και μικρών αγροτών, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων, άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και η αντεπίθεση είναι ο μόνος φιλολαϊκός δρόμος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: