Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Σε εξέλιξη τα έργα οδοποιίας της Νομαρχίας από παράκαμψη Λευκίμμης προς Νεοχώρι


Τη Λευκίμμη επισκέφθηκε σήμερα ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος προκειμένου να δει από κοντά τα εκτελούμενα από τη Νομαρχία έργα διαπλάτυνσης του δρόμου από παράκαμψη Λευκίμμης προς Νεοχώρι.
Από την επίσκεψη προέκυψε ότι το έργο εκτελείται με ταχύτατους ρυθμούς, έχουν προχωρήσει τα χωματουργικά σε μεγάλο μήκος της διαδρομής, ενώ παράλληλα έχουν κατασκευαστεί τεχνικά έργα απορροής των ομβρίων υδάτων και στήριξης του οδοστρώματος.
Το έργο εκτελείται με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Νομαρχίας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η διαπλάτυνση του δρόμου αυτού, που είναι το σημαντικότερο έργο οδοποιίας εκεί τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, γίνεται με πρόθυμη παραχώρηση λωρίδων από όλες τις παρόδιες ιδιοκτησίες χωρίς να κινηθεί διαδικασία απαλλοτριώσεων. Κάτοικοι των χωριών που συναντήθηκαν με το Νομάρχη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το έργο και ζήτησαν η παρέμβαση να επεκταθεί σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Στο δρόμο Μπούκαρη – Πετριττή

Ο Νομάρχης είχε την ευκαιρία επίσης να δει σήμερα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δρόμο Μπούκαρη – Πετριττή μετά τις κατολισθήσεις που διέκοψαν την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο δρόμο.Από την αυτοψία προέκυψε ότι οι πολλές βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες κατολισθήσεις σε πολλά σημεία της διαδρομής και σε δύο από αυτά έκοψαν καί το οδόστρωμα, η αποκατάσταση του οποίου θα απαιτήσει αρκετό χρόνο και θα έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος.Να σημειωθεί ότι τα εδάφη εκεί είναι σαθρά και το φαινόμενο των κατολισθήσεων είναι συνηθισμένο ενώ τα τεχνικά έργα που εκτελέστηκαν στην κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου λειτούργησαν μεν αλλά αποδείχτηκαν ανεπαρκή για να διασφαλίσουν πλήρως τη σταθερότητα των εδαφών και την αποφυγή των ζημιών.

Στο λιμάνι της Λευκίμμης

Τέλος, ο Νομάρχης επισκέφθηκε το λιμάνι της Λευκίμμης όπου διαπίστωσε ότι μεγάλες ποσότητες φυκιών έχουν συσσωρευτεί και έχουν χώσει το νοτιοδυτικό τμήμα της λιμενολεκάνης, χωρίς ωστόσο – προς το παρόν – να εμποδίζεται η λειτουργία του και η εκτέλεση των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας.
Σημειώνεται ότι καί το λιμάνι της Λευκίμμης λειτουργεί τα τελευταία χρόνια χωρίς φορέα διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: