Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

Επιστολή Κάρρα σε κυβέρνηση για την δεινή οικονομική θέση των ΟΤΑ


Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στην κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας,το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ.
Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μιχάλης Κάρρας ο οποίος κάνει λόγο, για οικτρή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Δήμοι του νομού εξ αιτίας της ασυνέπειας του κράτους , όσον αφορά την καταβολή των θεσμοθετημένων πόρων των ΟΤΑ και προσθέτει:
«Η στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές και εργολάβους και εντέλει η αδυναμία καταβολής των μηνιαίων αποδοχών του προσωπικού μας, μάς καθιστά εντελώς αναξιόπιστους στην τοπική κοινωνία και καταρρακώνει το ρόλο μας.
Ειδικότερα αναμένουμε την καταβολή των βασικών οφειλών του Κράτους προς την Τοπική Αυτοδιοήκηση ως ακολούθως :
1. Την καταβολή του υπολοίπου ( 3/5 ) της αρχικά προβλεφθείσης ΣΑΤΑ , στο οποίο πρέπει να προστεθεί και η προβλεφθείσα αύξηση επί του συνόλου.
2. Την επιστροφή των τελών Ζύθου, διαφήμισης και ΤΑΠ, που παρακρατήθηκαν για την κάλυψη της συμμετοχής των ΟΤΑ για το από κοινού καταρτισθέν πρόγραμμα ΟΑΕΔ – ΚΕΔΚΕ για την απασχόληση 20.000 ανέργων στην Τ.Α. , το οποίο ματαιώθηκε.
3. Στα παραπάνω ελλείμματα πόρων προστέθηκε και το σοβαρό έλλειμμα από τη μείωση των τελών παρεπιδημούντων , το οποίο γονάτισε κυριολεκτικά τους ΟΤΑ της Κέρκυρας που προσδοκούσαν κυρίως σε αυτά για τις αναπτυξιακές τους παρεμβάσεις.
Ελπίζουμε κ. Υπουργέ ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη τα ανωτέρω και θα ανταποκριθείτε θετικά στα παραπάνω αιτήματά μας. Η συνέπεια της κεντρικής διοίκησης θα συμβάλει ιδιαίτερα στη θετική στάση των πολιτών ενόψη του κυβερνητικού προγράμματος της διοικητικής αναδιάρθρωσης του κράτους, το οποίο έχετε εξαγγείλει και θα προωθήσετε άμεσα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: