Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Μ.Μπούκας: ¨Αντίδωρο ο αριθμός θέσεων προσωπικού που ήδη έχει προκηρυχθεί για το Νέο Νοσοκομείο


“Αντίδωρο” χαρακτηριζει τον αριθμό θέσεων προσωπικού που ήδη έχει προκηρυχθεί για το Νέο Νοσοκομείο, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ.Μπούκας.
Αναλυτικά, σε δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:
Ποτέ δεν είπαμε ψέματα.
Ποτέ δεν εκμεταλλευτήκαμε την αγωνία και το καημό του Κερκυραϊκού Λαού για το ιερό δικαίωμά του να έχει υψηλού βαθμού παροχές υγείας στον τόπο του.
Αντίθετα, αγωνιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
Δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα των προσδοκιών μας είναι κατώτερο των περιστάσεων.
Για άλλη μια φορά το “κεντρικο-κεντρικό” κράτος αφυδατώνει την περιφέρεια.
Δεν την αφήνει να αναπνεύσει, να αναπτυχθεί και έτσι ανακυκλώνει και γιγαντώνει τον φαύλο κύκλο της αναποτελεσματικότητας.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον παραγκωνισμό του τόπου μας στα θέματα της υγείας, διαχρονικά, πολύ περισσότερο σήμερα που όλος ο Κερκυραϊκός Λαός περιμένει να μεταφερθεί η χρήση του παλαιού Νοσοκομείου στο Νέο.
Πράγματι είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των 3103 νέων θέσεων στα Νοσοκομεία της χώρας, δυόμιση μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στη δεδομένη οικονομική συγκυρία.
Καμία σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Πράγματι, είναι λογικό να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων.
Να δοθεί επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα στην στελέχωση του Αττικού Νοσοκομείου που αποτελεί καύχημα για την πατρίδα μας.
Αλλά,
υπάρχει και η περιφέρεια της Ελλάδας.
Υπάρχει και η Κέρκυρα σε μία ιστορική καμπή,
εκείνης της μεταφοράς της χρήσης του παλαιού στο Νέο Νοσοκομείο.
Της αύξησης των νοσηλευτικών κλινών από 220 σε 321,
όταν ήδη παρατηρείται έλλειψη προσωπικού στην εξυπηρέτηση των 220 κλινών.
Για όλους αυτούς τους πραγματικούς λόγους θεωρούμε .
Κερκυραίοι πολίτες,
τονίσαμε και επαναλαμβάνουμε ότι η μεταφορά της χρήσης από το παλαιό στο Νέο Νοσοκομείο, εφόσον δεν υπάρχει ικανή τουλάχιστον στελέχωση, δεν είναι δυνατόν να καλύψει ιατρικές και νοσηλευτικές ανάγκες με τρόπο ασφαλή.
Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους αιρετούς εκπροσώπους του Νομού που ρόλος τους είναι η εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, να υψώσουν και αυτοί σοβαρά και σθεναρά την φωνή διαμαρτυρίας και να την ενώσουν με την δική μας.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα καταβάλουμε ισχυρές προσπάθειες ώστε η Υπουργός Υγείας να επισκεφθεί τον τόπο μας για να έχει αληθή, άμεση και ιδία αντίληψη συνολικά των προβλημάτων στο χώρο της υγείας(ανάγκη πρόσληψης επί πλέον προσωπικού με την νέα προκήρυξη εντός του 2010, μεταφορά της χρήσης του παλαιού Νοσοκομείου στο Νέο, χρήση του παλαιού Νοσοκομείου, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας),
ώστε δημόσια πλέον να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λύσεων των προβλημάτων στον Κερκυραϊκό Λαό.
Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι σε αντιπαράθεση με την λογική που επικρατεί στο “κεντρικο-κεντρικό” κράτος θα δικαιωθούμε
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: