Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ο «Πόρφυρας» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο 2009 Λογοτεχνικού Περιοδικού


Το κρατικό βραβείο λογοτεχνικού περιοδικού για το 2009 απονεμήθηκε εξ ημισείας στο κερκυραϊκό λογοτεχνικό περιοδικό «Πόρφυρας» και στο λογοτεχνικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης «Εντευκτήριο», για τη συμβολή τους στην προβολή και διάδοση της ελληνικής λογοτεχνίας. Τον «Πόρφυρα», που κυκλοφορεί ανελλιπώς 30 χρόνια, διευθύνουν (αλφ.) ο Δημ. Κονιδάρης και ο Περ. Παγκράτης.

Τα άλλα βραβεία που απονεμήθηκαν: α) Το μεγάλο βραβείο λογοτεχνίας στον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη, για το σύνολο του έργου του, β) Το βραβείο ποίησης στον Λευτέρη Πούλιο, γ) Το βραβείο μυθιστορήματος στον Γιάννη Ατζακά, δ) Το βραβείο διηγήματος στον Τόλη Νικηφόρου και τον Αργύρη Χιόνη, ε) Το βραβείο δοκιμίου-κριτικής στον Χρίστο Ρουμελιωτάκη, και στ) το βραβείο χρονικού-μαρτυρίας στην Αλεξάνδρα Ιωαννίδου.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΚΑΛΕΦ

Για την βράβευση του περιοδικού «Πόρφυρας» με το κρατικό βραβείο περιοδικού 2009, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ δήλωσε τα εξής:
«Το κερκυραϊκό περιοδικό "Πόρφυρας" που αισίως εισέρχεται στο 30ο έτος του, τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο Περιοδικού για το 2009, μαζί με το επίσης σημαντικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης '΅Εντευκτήριο".
Ο Δήμος Κερκυραίων προτίθεται να τιμήσει την ομάδα των δημιουργών που έφεραν τον "Πόρφυρα" σε αυτήν την αξιοζήλευτη διάκριση, που τιμά την πνευματική ζωή του νησιού μας, συνεχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο, μια παράδοση αιώνων».
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: