Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Επίσκεψη Γ.Καλούδη στη μαρτυρική Κύπρο



Στην πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Κύπρου ΕΔΕΚ στη Λευκωσία παραβρέθηκε ο Γιώργος Καλούδης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με ατομική πρόσκληση του Προέδρου του (Ε.Δ.Ε.Κ.) Γιαννάκη Ομήρου.
Η εκδήλωση έγινε για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ε.Δ.Ε.Κ. από τον πατριώτη – αγωνιστή, 90χρονο σήμερα, Βάσο Λυσσαρίδη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σωκράτης Ξυνίδης.
Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση που απέστειλε στα ΜΜΕ ο κ. Καλούδης:
"Σε δύο θέματα περιεστράφη η εκδήλωση και με ιστορικά βίντεο και με τις ομιλίες:
α. Η τεράστια συνεισφορά του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Κύπρου – ΕΔΕΚ στο Εθνικό θέμα, στην αντιχουντική αντίσταση και στην προάσπιση της Δημοκρατίας της Κύπρου.
Θυμίζω ότι μεταξύ των θυμάτων της ΕΔΕΚ το 1971 ήταν ο ποιητής Δώρος Δοίζου, ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρα που προοριζόταν για τον Βάσο Λυσσαρίδη.
β. Η κρίσιμη καμπή της πορείας του Κυπριακού σήμερα σε συνδυασμό με την αξιολόγηση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – Τουρκίας.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Κύπρου Γιαννάκης Ομήρου στην ομιλία του τόνισε ότι οι συνομιλίες Χριστόφια – Ταλάτ οδηγούν σε μη αποδεκτά αποτελέσματα, γιατί η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχτεί τον ακρωτηριασμό της σε 2 κράτη και δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε τη τουρκική κατοχή και εισβολή.
Ο Γιώργος Καλούδης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις και συζητήσεις για τις εξελίξεις στο Εθνικό θέμα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, με τον Αντιπρόεδρο Σοφοκλή Σοφοκλέους, πρ. υπουργό Δικαιοσύνης, με τον γραμματέα της Κ.Ε. Γιάννη Κουταλιανό, με τον βουλευτή Πάφου Φειδία Σαρίκα, με τον βουλευτή Αμμοχώστου Γιώργο Βαρνάβα κα με τον Γραμματέα Λάρνακας, Παναγιώτη Κιτιπό.
Είχε συνάντηση και με τον νεοεκλεγέντα Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη.
Ο ελληνισμός της Κύπρου, συνεχίζει να ζεί και να αναπτύσσεται αξιοθαύμαστα κάτω από τη απειλή της μπόρας του κατακτητή Αττίλα, με το 40 % της Κύπρου να τελεί υπό τουρκική κατοχή και τη Λευκωσία να χωρίζεται από το τείχος του αίσχους και 100.000 Ελληνοκύπριους πρόσφυγες μακριά από τα σπίτια τους στη Κερύνεια, στη Μόρφου, στο Πενταδάχτυλο, στη γενέτειρα του Αγίου Σπυρίδωνα, Άσσια, στη πόλη που επισκόπησε ο Άγιος Σπυρίδων, τη Τριμυθούντα και τους λίγους ήρωες που παραμένουν αποκλεισμένοι στη Καρπασία.
Το συμπέρασμα τον ομιλιών και επαφών είναι ο ελληνισμός της Κύπρου, προδομένος, ματωμένος και ξεριζωμένος από την αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών, ζητά στενότερη σχέση με τους Ελλαδίτες. Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Κύπρο συγκινούμαι και ξαναβαφτίζομαι βαθιά στο σύνολο της γνώσης και επίγνωσης.
Κάθε φορά (από τις 15) που επιστρέφω από τη Κύπρο, είμαι ιδεολογικά, πολιτικά και εθνικά πιο πλούσιος.
Αγαπώ πολύ και στηρίζω ανεπιφύλακτα αυτό τον περήφανο και γενναίο λαό"
.
(Φωτο με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟ και απο την ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: