Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Μέτωπο 12 Νομαρχιών για την Ιόνια Οδό


Ενιαίο μέτωπο συγκροτούν η Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά για την επιτάχυνση της εκτέλεσης των έργων του Δυτικού άξονα, τη γνωστή μας Ιόνια οδό με τις διακλαδώσεις της. Τα σχετικά αιτήματα θα υποβληθούν στην κυβέρνηση δια του Υπουργού Υποδομών και Δικτύων Δημ. Ρέππα, με τον οποίο θα συναντηθεί στις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία της ΕΝΑΕ.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης που έγινε στα γραφεία της ΕΝΑΕ υπό την προεδρία του προέδρου της και Νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκου, μετά από σχετική πρόταση του Νομάρχη Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλου και με τη συμμετοχή των Νομαρχών ή εκπροσώπων τους από τους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου.

Τη Νομαρχία της Κέρκυρας εκπροσώπησαν ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος και ο Αντινομάρχης Κώστας Λέσσης.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα του έργου, οι δυσκολίες του σε ότι αφορά τις απαλλοτριώσεις και τα αδρανή υλικά, οι εκκρεμείς εργολαβίες, ενώ από τους Νομάρχες Πρέβεζας, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας και Λευκάδας τέθηκε με έμφαση το θέμα του έργου Αμβρακία – Άκτιο που έχει δημοπρατηθεί και πάει για συμβασιοποίηση, αλλά και η βελτίωση του δρόμου Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση Πολιτικής Επιτροπής προώθησης του Δυτικού οδικού άξονα από τους Νομάρχες, τις ΤΕΔΚ και τα Επιμελητήρια, αλλά και τεχνοκρατικής ομάδας από πρόσωπα που υποδείχτηκαν στη σύσκεψη.

Το θέμα αυτό θα επανέλθει σύντομα σε ειδική, με διευρυμένη σύνθεση, σύσκεψη στην Πάτρα για να αποκτήσει η διεκδίκηση, ευρεία δημοσιότητα και δυναμική.

Ο Νομάρχης Κέρκυρας


Στην παρέμβασή του στη σύσκεψη ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος χαιρέτησε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση των νομαρχών της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου, επεσήμανε την αναπτυξιακή σημασία της Ιονίας Οδού, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να προχωρήσουν καί οι διακλαδώσεις της, η κυριότερη από τις οποίες είναι η Αμβρακία – Άκτιο – Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα – Σαγιάδα – Ελληνοαλβανικά σύνορα, που της έχει δοθεί το όνομα Παραϊόνια οδός.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί καταγράφηκε κοινή αντίληψη στην προώθηση του θέματος στην κυβέρνηση και δήλωσε τη θερμή του υποστήριξη στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από την ΕΝΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: