Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση της παραλιακής της Γαρίτσας

Την οριστική μελέτη για την αποκατάσταση της παραλιακής της Γαρίτσας, παρουσίασε σήμερα στα ΜΜΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλ. Δεσύλλας.
Σε γενικές γραμμές επεσήμανε τα εξής: "Επί 10ετίες είχε σοβαρά προβλήματα και δεν ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε.Συγκεκριμένα, το τοιχίο ΝΑΟΚ έχει καταρρεύσει από το ’93.
Το 2002 ο ΟΛΚΕ ανέθεσε την μελέτη αποκατάστασης της Γαρίτσας.
Πριν από τις εκλογές του ’04 παρουσιάστηκαν κάποιες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος οι οποίες όμως δεν έγιναν δεκτές (αναψυκτίριο στο κηπάριο του ΝΑΚ, προβλήτα στο μέσο της Γαρίτσας κ.α.). Το 2005 αναπροσαρμόσαμε την μελέτη και έτσι σήμερα έχουμε στα χέρια μας την οριστική μελέτη του έργου και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Απομένει μια τυπική έγκριση από την Αρχαιολογία και το Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας".

Πρόσθεσε ότι, από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνεννόηση με την ΠΙΝ καθώς ο προηγούμενος Γ.Γ. είχε δεχθεί να προτάξει το έργο στο ΕΣΠΑ. Σε περίπτωση τώρα που κάτι τέτοιο δεν προχωρήσει, τότε ο ΟΛΚΕ με τη διαχείριση των χρημάτων που έχει κάνει, έχει όλα εκείνα τα απαιτούμενα χρήματα για να υλοποιήσει από μόνος του το έργο και συγκεκριμένα το κομμάτι του κηπάριου (Αποκατάσταση Παράκτιου Τείχους στη θέση ΝΑΟ, Κρηπιδώματα, Πεζοδρόμιο και στηθαίων, Παραλιακή Λεωφορος Γαρίτσας ύψους 1,6 εκ. ευρώ). Απαιτείται όμως η σχετική σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομίας και Ναυτιλίας.
Οσο για το υπόλοιπο κομμάτι της Γαρίτσας, σημείωσε ότι "χωρίζεται σε 3 τμήματα συνολικού μήκους 1450 μέτρων και συνολικής δαπάνης 2,4 εκ. ευρώ.
Το ένα τμήμα που δεν έχουμε παρέμβει καθόλου και απαιτεί παρέμβαση και από την πλευρά του πεζοδρομίου και από την πλευρά της θάλασσας.
Υπάρχει το κομμάτι που έχουμε παρέμβει από το πεζοδρόμιο και απαιτείται παρέμβαση από τη θάλασσα. Και τέλος υπάρχει και το κομμάτι από το εργοστάσιο Δεσύλλα έως και τον Ναυτίλο όπου εκεί προτείνεται νέα πλακόστρωση στο πεζοδρόμιο.
Εάν βρεθούν χρήματα έχει καλός. Αλλιώς εμείς με δικά μας χρήματα και με την έγκριση των Υπουργείων θα προχωρήσουμε στο κηπάριο και στην προστασία του τείχους από τη θάλασσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: