Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Σε σύσκεψη με Ξυνίδη η Π.Ε. Ιονίων Νήσων του ΠΑΣΟΚ


Συνήλθε στην Αθήνα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, η Περιφερειακή Επιτροπή Ιονίων Νήσων με θέματα που αφορούν την σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, τη σχέση κόμματος κυβέρνησης, την διοικητική μεταρρύθμιση, τις προτεραιότητες έργων, την εύρυθμη λειτουργία της Π.Ε. και θέματα δράσεων και εκδηλώσεων για το προσεχές τρίμηνο.
Στην συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη της Π.Ε., παρέστησαν: ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ο Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, η Υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου, οι Βουλευτές Σπύρος Μαργελης, Δημήτρης Βαρβαρήγος και Σπύρος Μοσχόπουλος καθώς και τα μέλη του Ε.Σ. Γιώργος Καλούδης και Στέλιος Σπαθής.
Τόσο ο Γραμματέας του κόμματος όσο και όλα τα στελέχη μίλησαν για το θετικό κλίμα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για την διαφάνεια και την εντιμότητα που διακρίνει τις πρώτες κυβερνητικές ενέργειες, για την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα και για τις άοκνες προσπάθειες όλων να βγούμε από την κρίση.
Αναφέρθηκαν στην αναγκαία αναδιάταξη των δυνάμεων του κόμματος προκειμένου να στηριχτεί η κυβέρνηση αλλά και η εγρήγορση του κομματικού μηχανισμού προκειμένου να παράγει πολιτική και να στηρίζει αλλά και να ελέγχει την κυβέρνηση.
Τόσο τα μέλη της Π.Ε. όσο και οι Βουλευτές και τα μέλη του Ε.Σ. ζήτησαν πιο γρήγορο ρυθμό στις κυβερνητικές επιλογές, επίλυση των χρόνιων προβλημάτων σε όλους τους τομείς αλλά με διαφάνεια και καθαρότητα.
Εκφράστηκε από όλους η πεποίθηση ότι εφόσον τα έργα στο σύνολο της Π.Ι.Ν. γίνουν με ορθολογισμό, ενιαία στρατηγική αντίληψη και γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών, αυτό θα αποβεί υπέρ της συνοχής της περιφέρειας.
Πιο αναλυτικά η Υφυπουργός ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υπουργείο σε θέματα προβολής του τουρισμού λόγω των υπέρογκων χρεών προς ξένους πιστωτές αλλά και την ορθολογική προσπάθεια να γίνεται με ανταποδοτικό τρόπο η κάθε ενέργεια τουριστικής προβολής.
Ακόμα αναφέρθηκε όπως και οι υπόλοιποι Βουλευτές και τα μέλη της Π.Ε. στην ανάγκη ολοκλήρωσης της Ιόνιας οδού αλλά και την ένταξη στο ΕΣΠΑ της παραιονίας οδού που θα δημιουργήσει νέους δρόμους προσπέλασης προς τα νησιά μας και έτσι την συνοχή της Περιφέρειας, την επαναλειτουργία των υδροπλάνων, των νέων φέρυ, την ολοκλήρωση του Νοσοκομείου της Κέρκυρας κλπ.
Από τους Βουλευτές Σπύρο Μαργέλη, Σπύρο Μοσχόπουλο και Δημήτρη Βαρβαρήγο αλλά και από όλα τα μέλη της Π.Ε., διατυπώθηκε η άποψη ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μητρώο στελεχών, να υπάρξει ένας αξιόπιστος δίαυλος επικοινωνίας κόμματος κυβέρνησης, να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα προσβασιμότητας και εγγύτητας στα νησιά μας, να δρομολογηθούν οι οδικοί και λιμενικοί άξονες βορά-νότου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων των διαφόρων Υπουργείων (επιδοτήσεις αγροτών, απόβλητα ελαιοτριβείων, ΤΕΙ Ιονίου, τουρισμός, συγκοινωνία, νοσοκομεία, μεταφορικό ισοδύναμο)κλπ.
Τέλος ζητήθηκε απ’ όλους η εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών στο πνεύμα της συνόδου της Λισαβόνας και η εγρήγορση των ενεργειών της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στην υλοποίηση για τον Καποδίστρια ΙΙ με την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων στους δυο βαθμούς αυτοδιοίκησης (Δήμοι και αιρετό Περιφερειακό συμβούλιο) αλλά και η διαφάνεια σε όλους τους τομείς με την καθιέρωση του πόθεν έσχες σε όλους όσους ασχολούνται με κυβερνητικές ή διοικητικές θέσεις.
Η Π.Ε. αποφάσισε την δημιουργία δικτύου επιστημόνων και άλλων επιχειρηματικών και εργασιακών κατηγοριών, την διοργάνωση σε συνεργασία με τις Ν.Ε. των Νομών εκδηλώσεων για το επόμενο τρίμηνο.
Οι συνεδριάσεις της Π.Ε. θα πραγματοποιούνται τακτικά στα νησιά της Περιφέρειας και εκτάκτως στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα, όταν αυτό συνεπάγεται και την παρουσία Υπουργών για την αμφίδρομη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: