Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ξεκίνησε η λειτουργία των δύο περιφερειακών χώρων στάθμευσης με μηδενική ανταπόκριση από τους πολίτες

Ξεκίνησε από χθες η λειτουργία των δύο περιφερειακών χώρων στάθμευσης του Δήμου Κερκυραίων, χωρίς όμως να υπάρχει και ανάλογη ανταπόκριση των οδηγών του νησιού
«Αυτή είναι η παιδεία μας» δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Α. Κουρής ο οποίος υποστήριξε πως εάν δεν αλλάξει κάτι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακαλέσει το μέτρο

Του Θοδωρή Σταλίδη

Τα δύο περιφερειακά πάρκινγκ, ένα στην περιοχή του ΕΑΚΚ και ένα στο Εμπορικό, θα συνδέονται με την πόλη με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ τα οποία θα λειτουργούν καθημερινά από τις 7:30 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ ενώ στους χώρους θα υπάρχουν και υπάλληλοι του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως δήλωσε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουρής «για την λειτουργία των δύο αυτών χώρων στάθμευσης, συνεισφέρουν τα μέγιστα το Αστικό ΚΤΕΛ, η Δημοτική και η Ελληνική Αστυνομία αλλά και υπάλληλοι του Δήμου».

Ούτε ένα αυτοκίνητο

Πάντως, για χθες πρώτη ημέρα λειτουργίας των πάρκινγκ, η προσέλευση των αυτοκινήτων ήταν μηδενική. Σύμφωνα με τον κ. Κουρή «ούτε ένας συμπολίτης μας δεν φιλοτιμήθηκε να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα αυτού του μέτρου και να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του σε αυτούς τους χώρους και να μεταφερθεί δωρεάν με τα ΜΜΕ στο κέντρο της πόλης.
Είναι μια νοοτροπία η οποία μέσα στο επόμενο διάστημα θα πλήξει καίρια την οικονομία της πόλης μας. Κάνω έκκληση, μέσα στις επόμενες ημέρες, οι συμπολίτες μας να προτιμήσουν αυτά τα περιφερειακά πάρκινγκ και να δείξουμε ότι μπορούμε όλοι μας να αλλάξουμε σελίδα. Ότι έχουμε μια διαφορετική παιδεία και κουλτούρα κόντρα στις έως τώρα συνήθειές μας.
Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Και τον χώρο αυτόν θα τον λειτουργήσουμε και στο μέλλον καθώς θα μας παραχωρηθεί από τη ΝΑΚ και θα αποδοθεί στους Κερκυραίους συμπολίτες μας.
Αρκεί όμως και ο κόσμος να αρχίσει να χρησιμοποιεί. Σήμερα, δεν ήρθε κανένας εδώ για να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του. Ούτε ακόμα και τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου ή του Εμπορικού Συλλόγου, την ίδια στιγμή που έχουν δημιουργηθεί ουρές από αυτοκίνητα στα υπόλοιπα πάρκινγκ της πόλης. Δυστυχώς αυτήν την νοοτροπία έχουμε. Και δεν μπορεί να επικαλεστεί κανείς έλλειψη ενημέρωσης κάτι το οποίο έγινε εδώ και καιρό.
Εάν ο κόσμος δεν αλλάξει, τότε δεν θα υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε με αυτό το μέτρο».
Τέλος, σε ότι αφορά τα σχόλια που ακούγονται για τις θέσεις στάθμευσης οι οποίες αφαιρούνται λόγω των ποδηλατοδρόμων, ο κ. Κουρής υποστήριξε πως όλα αυτά αποτελούν μια «στείρα αντιπολίτευση».

Έκκληση του Εμπορικού Συλλόγου για χρησιμοποίηση των πάρκινγκ


Έκκληση προς τους οδηγούς του νησιού να χρησιμοποιούν τους δύο αυτούς χώρους προκειμένου να μην δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, ενόψει και της εορταστικής περιόδου, απηύθυνε χθες ο Εμπορικός Σύλλογος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου: «ο Εμπορικός Σύλλογος Ν, Κερκύρας σε συνεργασία με τον Δήμο Κερκυραίων και το Επιμελητήριο Κέρκυρας αποφάσισαν να λειτουργήσουν δύο περιφερειακά parking, το ένα στο ΕΑΚΚ (κολυμβητήριο) για τους ερχόμενους από τον Νότο και το άλλο στο Εμπορικό κέντρο (κοντά στο Βιολογικό καθαρισμό) για τους ερχόμενους από τον Βορρά.
Η μεταφορά θα γίνεται δωρεάν από λεωφορεία του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ από και προς το κέντρο της πόλης.
Παρακαλούνται όλοι οι συμπολίτες μας ιδιαιτέρως οι καταστηματάρχες καθώς και ο; επισκέπτες της πόλης μας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ιδίων αλλά και της πόλης, να αφήνουν τα αυτοκίνητα τους στους παραπάνω χώρους στάθμευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: