Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Παρέμβαση Γκερέκου για ξενοδοχουπάλληλους


Το αδιέξοδο που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νομού Κέρκυρας, καθώς και ζητήματα εργατικής νομοθεσίας συζήτησε η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη.
Η κα. Γκερέκου αναφέρθηκε στο χρόνιο φαινόμενο της καθυστέρησης της καταβολής των δεδουλευμένων των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε αρκετά ξενοδοχεία του νομού Κέρκυρας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Ο κ. Κουτρουμάνης από την πλευρά του, έκρινε σκόπιμη τη σύγκληση τριμερών συσκέψεων αμέσως μετά την εορταστική περίοδο, ανάμεσα στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, την εργοδοσία και τους εργαζόμενους του νομού Κέρκυρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα συνολικά.
Επιπλέον, κατόπιν πρωτοβουλίας της κας. Γκερέκου, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο πλέον, διαβούλευση μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων, των εκπροσώπων της εργοδοσίας και των εργαζομένων, με στόχο τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις στον τομέα του Τουρισμού.
Τέλος, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στις προσεχείς τουριστικές περιόδους και στο πλαίσιο θέσπισης πιθανών μέτρων στήριξης των εργαζομένων, ο κ. Κουτρουμάνης εξέφρασε την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να ενισχύσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας Κέρκυρας, έστω και με την τοποθέτηση προσωρινά έκτακτων επιθεωρητών, με στόχο τον έλεγχο και την εφαρμογή του οχτάωρου, των υπερωριών, της κανονικής άδειας και των τοπικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: