Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Άνοιξε ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου

Άνοιξε σήμερα το απόγευμα ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου καθώςτα μέλη του περιβαλλοντικού συλλόγου έληξαν τον αποκλεισμό του χώρου μετά από επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Βάσως Αλεξανδρίδου, η οποία διαπίστωσε από κοντά την κατάσταση του ΧΥΤΑ Μάλιστα, αναμένεται νατους δεχθεί για να συζητήσει, εντός της εβδομάδας στο γραφείο της.

Αιχμές Μικάλεφ

Το πρωί, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ σε δηλώσεις του επέκρινε τη στάση όσων αποκλείουν συνεχώς το ΧΥΤΑ:
"Αυτή η συνεχιζόμενη αρνητική στάση, τραυματίζει το σύνολο της κοινωνίας μας. Την ίδια στιγμή που ολόκληρη η Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλαπλασιάζει την αποτελεσματικότητά της για να ξεπεράσουμε το μόνιμο αυτό πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η Τ.Α. έχει αποδείξει την αξιοπιστία της με την αποτελεσματικότητά της. Κανένας δεν μπορεί για λόγους σκοπιμοτήτων και πρόσκαιρων πολιτικών οφελών, να διαμορφώνουν μια εικόνα που τραυματίζει την πόλη και την οικονομία της. Χρειαζόμαστε συμπαραστάτες όλη την κοινωνία προκειμένου να λύσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά ένα ζήτημα που μας απασχολεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Η ολοκληρωμένη διαχείριση θα φέρει αποτέλεσμα. Το να κλείνουμε τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου τη στιγμή που γίνονται έργα μεγάλης κλίμακας όπως είναι η δημιουργία νέου κυττάρου, η αποκατάσταση του υφιστάμενου, η ολοκλήρωση των έργων ορθολογικής διαχείρισης, είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από κανέναν. Δεν μπορεί η συγκεκριμένη μικρή ομάδα προσώπων που θέλει να βάλει κατά των Δημάρχων, να ζημιώνει διαρκώς την πόλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: