Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Νομαρχία: Ήρθαν οι πρώτες πιστώσεις από το Ε.Σ.Π.Α.


Oι πρώτες πιστώσεις για ενταγμένα έργα στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) που αφορούν το Νομό μας είναι γεγονός. Με απόφασή της η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη ενέκρινε την ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2009 (ΣΑΝΑ 023/0 και ΣΑΝΑ 023/3).
Πρόκειται για έργα που αφορούν τον εξοπλισμό (μουσικά όργανα και στολές) των Φιλαρμονικών της υπαίθρου, ανακατασκευή τριών κτιρίων Φιλαρμονικών της υπαίθρου και έργα οδοποιίας που είχαν αρχικά ενταχθεί στο Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και μεταφέρθηκαν με συμπληρωματικές πιστώσεις στο ΕΣΠΑ.
Επίσης, αφορούν το Γυμνάσιο Σκριπερού και την ολοκλήρωση των έργων του λιμανιού στα Αυλάκια Οθωνών.

Ειδικότερα:

* Στα έργα οδοποιίας εγκρίθηκε συμπληρωματική πίστωση 2.115.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των έργων στο δρόμο Αλεπού – Τρίκλινο – Διασταύρωση Πέλεκα, που θα περιλαμβάνουν την κατασκευή πεζοδρομίων σε μήκος 1200 μ. και την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης, με διαγράμμιση, σήμανση κλπ.
* Στο λιμάνι στα Αυλάκια Οθωνών, εγκρίθηκε συμπληρωματική πίστωση 650.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των λιμενικών έργων και τη διαμόρφωση της χερσαίας ζώνης.

Τα νέα έργα

Πέραν των συμπληρωματικών έργων οδοποιίας κ.λ.π., η εγκριτική απόφαση της Υπουργού περιλαμβάνει και τα νεοενταγμένα έργα που αφορούν τα κτίρια των Φιλαρμονικών Κορακιάνας, Γαστουρίου και Κυνοπιαστών καθώς και τον εξοπλισμό 17 Φιλαρμονικών του Νομού με πιστώσεις 2.658.294 ευρώ.
Η Νομαρχία πρόκειται να λάβει τις αμέσως επόμενες ημέρες εντολή δημοπράτησης για να προχωρήσει ταχύτατα στην υλοποίηση των έργων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: