Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Εκδηλώσεις από την Τροχαία της Κέρκυρας με στόχο την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων


Η έλλειψη παιδείας είναι μια από τις βασικότερες αιτίες της παραβατικής συμπεριφοράς και της μη τήρησης των κανόνων σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας.

Του Θοδωρή Σταλίδη

Η εβδομάδα οδικής ασφάλειας ξεκίνησε από σήμερα με πρωτοβουλία της Τροχαίας Κέρκυρας. Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης των νέων μαθητών Λυκείων της Κέρκυρας με σκοπό την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Όπως δήλωσε ο διοικητής της Τροχαίας Κέρκυρας Γιώργος Κωστάντης, «στόχος μας είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, αρχίζοντας από την περίοδο των εορτών. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και να αναδείξουμε το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων προκειμένου να πετύχουμε την πρόληψή τους και την αντιμετώπισή τους μακροπρόθεσμα».

Έλλειψη παιδείας

Παράλληλα, ο κ. Κωστάντης επεσήμανε πως: «μια από τις βασικότερες αιτίες της παραβατικής συμπεριφοράς και της μη τήρησης των κανόνων είναι η έλλειψη παιδείας. Και το σημαντικότερο είναι ότι ο κόσμος αγνοεί πως η μη τήρηση των κανόνων, δημιουργεί άμεσους κινδύνους για την ίδια μας τη ζωή και των συμπολιτών μας».

Το πρόβλημα ξεκινάει από το σπίτι

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ιαβέρης ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε πως: «η έλλειψη παιδείας προέρχεται αρχικός από το ίδιο το σπίτι και τους γονείς.
Πρόκειται για ένα μέγιστο Ελληνικό θέμα και πάνω σ’ αυτό θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι τα μέγιστα, προκειμένου αυτό το μέσο μεταφοράς, το αυτοκίνητο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει σκοτώσει 120.000 ανθρώπους και έχει αφίσει ανάπηρους 300.000, να το κάνουμε πιο ασφαλές για εμάς και τους γύρω μας».
Αποκορύφωμα της εκδήλωσης της Τροχαίας θα είναι η ημερίδα οδικής ασφάλειας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο ξενοδοχείο Corfu Palace.

Δεν υπάρχουν σχόλια: