Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009

Στις 17/12 η δίκη των "4"

Για τις 17 Δεκεμβρίου, μετά από πολλές αναβολές, έχει οριστεί η δίκη των 4 κατοίκων της Λευκίμμης που κατηγορούνται για τα περσινά επεισόδια.
Ο επικεφαλής της ΝΑΣΥ Σπ. Σαμοίλης αναφερόμενος στο θέμα έκανε λόγω για προσπάθεια συντήρησης κλίματος φοβίας και αυταρχισμού.
Στο μεταξύ, ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός – Σύλλογος Κάβου σε ανακοίνωση που εξέδωσε, "εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του στους τρεις (3) συγχωριανούς τον Ιερέα της Ενορίας του Αγίου Προκοπίου Κάβου, Σπύρο Μοναστηριώτη, και τους Σπύρο Μακαντάνη και Λειτούργη Γιώργο, οι οποίοι κατηγορούνται για γεγονότα που συντελέστηκαν στη Λευκίμμη στις 09-08-08 και 29-09-08 αντίστοιχα, όταν οι κάτοικοι της Λευκίμμης αντιδρούσαν στη δημιουργία Χ.Υ.Τ.Α.
Ο Ιερέας Σπύρος Μοναστηριώτης, υπηρετώντας από το έτος 1986 στην Ενορία του Αγίου Προκοπίου Κάβου έχει προσφέρει ένα σημαντικότατο έργο στην περιοχή μας, που εκτός των εκκλησιαστικών του καθηκόντων, περιλαμβάνει και τις προσπάθειες του και τους αγώνες του, για την προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.
Ο Σπύρος Μακαντάνης και ο Λειτούργης Γιώργος, μόνιμοι κάτοικοι του Κάβου, έχουν δείξει με την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία του Κάβου και συμμετέχοντας πάντα στις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου, ότι οι αγώνες και οι προσπάθειες για ένα καθαρό περιβάλλον πρέπει να είναι καθημερινή υπόθεση και φροντίδα όλων μας.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Εξωραιστικού Συλλόγου Κάβου δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι :
1. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη μας στους τρεις (3) συγχωριανούς μας, τον Ιερέα της Ενορίας του Αγίου Προκοπίου Κάβου, Σπύρο Μοναστηριώτη, και τους Σπύρο Μακαντάνη και Λειτούργη Γιώργο.
2. Οι κοινωνικοί αγώνες ενάντια στη ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος στον τόπο μας δεν μπορούν και δεν πρέπει να ποινικοποιούνται
", καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: