Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΕΔΚ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις προγραμματικές αναθέσεις της ΑΝΕΔΚ, καθώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει. Σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω άπο το Δημαρχείο, ενώ για αύριο προγραμματίζουν αποκλεισμό του Μον Ρεπό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου τους Α. Γκερέκο η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οφείλονται δεδουλευμένα ακόμα και 6 μηνών. Το συνολικό ύψος των οφειλών προς τους (120) εργαζόμενους στις προγραμματικές ξεπερνάει τα 600 χιλ. ευρώ
"Χορτάσαμε από υποσχέσεις. Τα λόγια δεν μπορούν να πληρώσουν τις καθημερινές υποχρεώσεις , ούτε να ταΐσουν τις οικογένειές μας. Αυτή τη φορά, δε θα κάνουμε πίσω με Τώρα είναι μόνο η αρχή των κινητοποιήσεών μας".
Ο κ. Γκερέκος υπογράμμισε ότι αυτό που ζητούν οι συνάδελφοί του σε πρώτη φάση είναι η καταβολή τουλάχιστον των μισών τα οφειλόμενα
"Πρέπει να ντρέπονται που έχουν εργαζόμενους σ' αυτή την κατάσταση! Βρισκόμαστε στο περιθώριο της φτώχιας. Όλοι οι άλλοι πληρώνονται εκτός από εμάς, λες και είμαστε τα παράσιτα του Δήμου", πρόσθεσε φανερά αγανακτισμένος.
Συμπαράσταση
από Ε.Κ.Κ.

Στην σημερινή κινητοποίηση, το Εργ. Κέντρο εκπροσωπήθηκε από την προέδρο Σ. Λίβερη και τον αντιπρόεδρο Γ. Χαλικιόπουλο.
Η κ. Λίβερη υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στις προγραμματικές, έχει αφετηρία τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Κερκυραίων. Εκτίμησε ακόμα ότι επικρατεί ανασφάλεια ενόψει των αλλαγών που θα επικρατήσουν στις δημοτικές επιχειρήσεις, από τη στιγμή που το νέο καθεστώς δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί.
Ο Δήμαρχος
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σωτ. Μικάλεφ, παρέπεμψε στις δηλώσεις της περασμένης Παρασκευής όταν είχε επισημάνει ότι λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί μέσω της επικείμενης εκκαθάρισης των δημοτικών επιχειρήσεων.
"Είμαι βέβαιος ότι μπορούν να λυθούν τα θέματα αυτά και τα οικονομικά αλλά και το ξεκαθάρισμα του προσωπικού είχε αναφέρει ο Δήμαρχος, ενώ είχε υπογραμμίσει ότι το κράτος θα πρέπει να δώσει στους δήμους επαρκείς πόρους, στους οποίους θα περιλαμβάνονται τα οφειλόμενα παρελθόντων χρόνων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ως προ περιεχόμενο των των αιτημάτων των εργαζομένων στις προγραμματικές, ο δήμαρχος είχε τονίσει ότι, προσπαθεί να συγκεντρώσει τα οφειλόμενα προς το δήμο και μέσω των εισπράξεων αυτών να καταβάλλει κάποια ποσά στους εργαζομένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: