Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Επανήλθε η ένταση στη Λευκίμμη, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, όταν κάτοικοι αφού επεδίωξαν και πέτυχαν τη ματαίωση της συνεδρίασης, πέταξαν αυγά και γιαούρτια (!) στο Δήμαρχο Σπ. Γατσούλη.Μετά από μηνύσεις που υπέβαλλε ο Δήμαρχος για την επίθεση που δέχθηκε, ακολούθησε η σύλληψη δύο ατόμων, που αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι το βράδυ του Σαββάτου.
Η ένταση στο Δ.Σ. Λευκιμμαίων προκλήθηκε όταν οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να τηρήσει όσα είχε αποφασίσει με ομόφωνο ψήφισμά της για το ΧΥΤΑ, δηλαδή να εμμείνει στο αίτημα για άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή και τη διακοπή εργασιών κατασκευής του έργου.
“Η συντριπτική πλειοψηφία της Λευκίμμης καταδικάζει αυτά τα γεγονότα. Δεν μπορούν δυο τρία άτομα να διαλύουν τους θεσμούς” δήλωσε ο Δήμαρχος Σπ. Γατσούλης.
Διαμάχη ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ
Τα νέα επεισόδια στη Λευκίμμη είχαν όμως μια ακόμα παράμετρο, καθώς πυροδότησαν οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους και του γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκα.
Το πρωί του Σαββάτου με συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Χαραλάμπους αν και εμφανίστηκε αντίθετος με τα επεισόδια, επιτέθηκε στο Δήμαρχο Σπ. Γατσούλη επειδή ζήτησε την προστασία της Αστυνομίας.
Καταδίκασε επίσης τις συλλήψεις που έγιναν.
Την επόμενη μέρα ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι “οι φυσικοί αυτουργοί των εκτρόπων, είναι άτομα αναλώσιμα που οπλίζονται και φανατίζονται από ηθικούς αυτουργούς”.
Από την άλλη, κατήγγειλε ως ‘απαράδεκτες’ τις δηλώσεις του κ. Χαραλάμπους, στον οποίο καταλόγισε ότι ‘υιοθέτησε αμερικάνικες ενέργειες φαρ-ουέστ’ και ότι ‘με τις αναφορές του πυροδοτεί απολίτικες και αντιδημοκρατικές πρακτικές’.
Οι δηλώσεις του κ. Μπούκα προκάλεσαν την εκ νέου αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ, ο οποίος επανήλθε σήμεφα με νέα συνέντευξη, στο πλαίσιο της οποίας κατηγόρησε τον κ. Μπούκα ότι επιχείρησε να διαστρεβλώσει δικές του θέσεις.
“Ο κ. Μπούκας αμφισβητείται από τους πάντες. Ακόμα και απο πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από Δημάρχους της παράταξής του” τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ακόμα ότι “ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε κατήγγειλε τους Δημάρχους που κάλεσαν τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη και επί της ουσίας αποφεύγει να βάλει το νυστέρι στο κόκαλο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: