Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010

Έτοιμο για το ΕΣΠΑ το Τεχνικό Δελτίο της επέκτασης του λιμανιού Ερείκουσας


Το Τεχνικό Δελτίο του έργου επέκτασης του λιμανιού της Ερείκουσας υπέγραψαν σήμερα ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερείκουσας Χρήστος Κατέχης, παρουσία του αντινομάρχη Κώστα Λέσση και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή.

Το Τεχνικό Δελτίο, υπεγράφη στα πλαίσια της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει η Νομαρχία με την Κοινότητα Ερείκουσας και μετά την ολοκλήρωση όλων των μελετών και τη λήψη όλων των εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, προκειμένου να υποβληθεί άμεσα στην ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.), για ένταξη και χρηματοδότηση.

Ο Νομάρχης, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε σημαντικότατο το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει τις τρέχουσες συγκοινωνιακές ανάγκες του νησιού, τον ελλιμενισμό αλιευτικών και τουριστικών σκαφών μέσω των οποίων θα προωθηθεί και η αναζωογόνηση και η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Ο Νομάρχης, στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ερείκουσας προχώρησε και την διαδικασία σύστασης φορέα Διαχείρισης του Λιμανιού, στοιχείο το οποίο είναι απαραίτητο να κατατεθεί υπόψη της Διαχειριστικής Αρχής. Όπως διευκρίνισε ο Στεφ. Πουλημένος, η Κοινότητα της Ερείκουσας αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος, προχωρά στην σύσταση ενός μικρού Κοινοτικού Λιμενικού Ταμείου, που θα είναι φορέας διαχείρισης του λιμανιού, δείχνοντας έτσι και το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και οι Δήμοι αλλά και τα άλλα μικρά νησιά του νομού μας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ερείκουσας Χρήστος Κατέχης, ευχαρίστησε το Νομάρχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας τόσο για την βοήθεια την οποία προσέφεραν και την ανάληψη της ευθύνης εκτέλεσης του έργου, όσο και για την άμεση προώθηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών έως και την σημερινή υπογραφή του Τεχνικού Δελτίου. Χαρακτήρισε μάλιστα την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου σημαντικότατη όχι μόνο για την Ερείκουσα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: