Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σύσκεψη στη Νομαρχία για έργα Σχολικής Στέγης

Η κτιριακή επέκταση των Δημοτικών Σχολείων Βιρού και Γαστουρίου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης την οποία συγκάλεσε σήμερα ο Νομάρχης με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και εκπαιδευτικούς φορείς του Δήμου Αχιλλείων, ενόψει και της έγκρισης και πρότασης που θα κατατεθεί την Πέμπτη 4 Μαρτίου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για τα έργα σχολικής στέγης που θα προταθούν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.

Κατά την σύσκεψη συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα και επιμέρους τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την επέκταση των δύο σχολικών κτιρίων και παράλληλα έγινε επαρκής ενημέρωση από τους αρμόδιους τεχνικούς υπαλλήλους της Νομαρχίας.

Όπως επεσήμανε ο Νομάρχης, ξεκαθαρίστηκε πλήρως το τοπίο ώστε να αντιμετωπιστούν και οι τελευταίες μικρές εκκρεμότητες που υπάρχουν για τα συγκεκριμένα έργα.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, συζητήθηκε και το θέμα του Νηπιαγωγείου Βρυώνη – Βιρού στο οποίο η Νομαρχία εκτέλεσε σημαντικό έργο αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του και αποφασίστηκε εντός δύο εβδομάδων να διευθετηθούν ορισμένες εναπομένουσες μικρές εκκρεμότητες.

Ο Νομάρχης τόνισε ότι γίνεται μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια στον τομέα της σχολικής στέγης και επεσήμανε ότι οι προτάσεις οι οποίες θα τεθούν υπόψη του Νομαρχιακού Συμβουλίου περιλαμβάνουν και τα σχολεία του Κοντοκαλίου, του Σχολικού Κέντρου του Δήμου Μελιτειέων στα Βραγκανιώτικα και το 4ο Λύκειο της πόλης, έργο το οποίο είναι εδώ και καιρό απολύτως ώριμο, είχε προταθεί στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), τα οποία όμως έχουν παγώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: