Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Μετεγκατάσταση του Νοσοκομείου και κάλυψη των προκηρυγμένων θέσεων προσωπικού ζητά το Ν.Σ.


Η κάλυψη των προκηρυγμένων (από το 2007 έως το 2009) θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσει η μετεγκατάσταση του νοσοκομείου στο νέο κτίριο. Το Ν.Σ. στη συνεδρίαση της Τρίτης πήρε κατά πλειοψηφία απόφαση για τα παραπάνω με την επισήμανση ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών και πίεσης προς την πολιτεία για τις αναγκαίες προσλήψεις.

Στο πλαίσιο της πολύωρης συζήτησης, εκτός του Νομάρχη και του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους,τοποθετήθηκαν και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου, της ΕΓΕΣΥΚ, των εργαζόμενων στο ΓΝΚ.

Στην εισήγησή του ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, μετά από μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό του θέματος, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η συνέχιση λειτουργίας του υφιστάμενου ΓΝΚ καθίσταται προβληματική και επικίνδυνη για ασθενείς και εργαζομένους.

Η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο παρά τα προβλήματα με το προσωπικό δημιουργεί πλεονεκτήματα που ενισχύονται και από τον άριστο και σύγχρονο εξοπλισμό του νέου νοσοκομείου και δημιουργεί όπως είπε, πρόσθετη δυναμική για περαιτέρω διεκδικήσεις.

Ανέφερε, ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εγκλωβισμός σε διλήμματα τύπου, ή προσλήψεις τώρα, ή δεν πάμε στο νέο κτίριο και ζήτησε αφενός, να μην υπάρξει παραίτηση από τη διεκδίκηση πρόσληψης περαιτέρω προσωπικού αφετέρου,να διεκδικηθεί από το Υπ. Υγείας ειδική προκήρυξη με συγκεκριμένο περιεχόμενο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες λειτουργίας του ιδρύματος.

Ο κ. Πουλημένος δήλωσε επίσης θετικός στο ενδεχόμενο κλεισίματος για μια ημέρα της Ν.Α. ως συμβολικής κίνησης, για τη διεκδίκηση προσωπικού για το Νοσοκομείο.

Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο ΓΝΚ και γενικότερα την ανεπάρκεια της εύρυθμης λειτουργίας του ΕΣΥ, λόγω των υπαρκτών προβλημάτων ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αλέξης Μαρτζούκος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν 59 ιατροί ενώ οι κενές θέσεις είναι 74. Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων, έχουν δημιουργεί θάλαμοι κερκυραίων ασθενών, που μεταβαίνουν εκεί για νοσηλεία...

Το νέο νοσοκομείο θα λειτουργεί στην αρχή μόνο στο 50%, αφού τα κενά δεν θα καλυφθούν άμεσα επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Αντ. Γεωργόπουλος. Ζήτησε επίσπευση διαδικασιών ώστε εντός τριμήνου να γίνουν 30 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.
Το χρόνιο διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ έθεσε η πρόεδρος τους Ντ. Ιωάννου, εκτιμώντας ότι η μεταφορά πρέπει να γίνει αφού προηγηθεί η πρόσληψη 150 ατόμων.Καυτηρίασε επίσης το ζήτημα της ...μετανάστευσης σχεδόν 6000 κερκυραίων το χρόνο, προκειμένου να νοσηλευτούν κυρίως στα Γιάννενα.

Δυναμικότερες κινητοποιήσεις για την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού στο ΓΝΚ, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Χαραλάμπους, που στάθηκε και στην μελλοντική αξιοποίηση του υφιστάμενου νοσοκομείου ως κέντρο υγείας αστικού τύπου ή ιδρύματος για χρόνια νοσήματα.


Ανεμογεννήτριες


Στη συνεδρίαση της Τρίτης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο εξέδωσε, επίσης, ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Β.Δ. Κέρκυρα και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγίου Στεφάνου και Διαποντίων.

Η συζήτηση έγινε παρουσία κατοίκων της περιοχής, του δημάρχου Εσπερίων Αλ. Αυλωνίτη και του προέδρου του Δ.Σ. Κ. Μουζακίτη.

Σύμφωνα με την πρόταση-ψήφισμα της αντινομάρχου Μ. Υδραίου, το Ν.Σ. είναι αντίθετο με την συγκεκριμένη επενδυτική πρωτοβουλία, καθώς θα κατέστρεφε το θαλάσσιο οικοσύστημα και θα αναιρούσε ακόμα και τη δυνατότητα αλιείας. Παράλληλα θα έπλητε σοβαρά τον τουρισμό και την οικονομία του τόπου.

Αποφασίστηκε επίσης η συγκρότηση επιτροπής που θα κάνει παράσταση στο αρμόδιο υπουργείο και στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας, που είναι και η αδειοδοτούσα αρχή

Δεν υπάρχουν σχόλια: