Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Σύμπραξη Νομαρχίας – Δήμου Λευκιμμαίων για αξιοποίηση της λιμνοδεξαμενής Μοσχόπουλου


Το θέμα της αξιοποίησης της λιμνοδεξαμενής Μοσχόπουλου της Λευκίμμης συζήτησαν την Πέμπτη 4 Μαρτίου κατά την επίσκεψη του στην περιοχή, ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος με τον Δήμαρχο Λευκιμμαίων Σπύρο Γατσούλη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Κώστα Κουρή, παρουσία του Αντινομάρχη Σπ. Σκορδίλη και του Δημοτικού Συμβούλου – Προέδρου της ΚΕΠΑΔΗΛ Κώστα Κάντα.

Η λιμνοδεξαμενή κατασκευάστηκε την περίοδο 1992-94 από το Υπουργείο Γεωργίας και παραδόθηκε στον Δήμο Λευκιμμαίων τον Δεκέμβρη του 2008, για να καλύψει ανάγκες ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής. Έχει χωρητικότητα 160.000 κυβ. μέτρων νερού, με δυνατότητα παροχής 370.000 κυβ. μέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το δίκτυο ύδρευσης του Κάβου.

Νομάρχης, Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ συζήτησαν την δυνατότητα σύμπραξης με προγραμματική σύμβαση, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο κατασκευής ταχυδιυλιστηρίου ύδρευσης και των αναγκαίων συμπληρωματικών ηλεκτρομηχανολογικών και υδραυλικών έργων (αντλιοστάσιο, δεξαμενή, αγωγοί σύνδεσης).

Tο έργο αυτό, μέσα από την Προγραμματική Σύμβαση, μπορεί να κατατεθεί ως πρόταση στο Π.Ε.Π. Ιόνιων Νησιών του Ε.Σ.Π.Α., που έχει ανοιχτή προκήρυξη για έργα Ύδρευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: