Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μέτρα για τη κυκλοφορία στον γκρεμισμένο δρόμο στο Αχίλλειο

Με αφορμή την κατάρρευση του δρόμου επί της Εθν. Οδού Γύρου Αχιλλείου, στη θέση «Μοντανιόλα», μετά το Ανάκτορο του Αχιλλείου, η οποία δεν επιτρέπει την κυκλοφορία μέχρι στιγμής προς Μπενίτσες, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, 5 Μαρτίου 2010, στο Δημαρχείο Αχιλλείων, σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ερωτόκριτο Καρύδη, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γεώργ. Μάμαλο, τον Αντιδήμαρχο Ανασ. Κοσκινά, τον Διευθυντή του Αχιλλείου Γεωργ. Σαγιά και τον εκπρόσωπο του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων Ανθυπαστυνόμο Σπύρο Πουλημένο.
Με δεδομένη την άφιξη στο Αχίλλειο χιλιάδων επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια από τις 15 Μαρτίου, 5νθήμερες σχολικές εκδρομές, αλλά και εξαιτίας των εορτών του Πάσχα, η σύσκεψη κατέληξε στο να ληφθούν τ΄ ακόλουθα μέτρα:
1. Τοποθέτηση φαναριών στα στενά του οικισμού Γαστουρίου για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.
2. Απαγόρευση στάθμευσης σε κρίσιμα σημεία της διαδρομής.
3. Τη διοχέτευση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. που επιστρέφουν από το Αχίλλειο μέσω του δρόμου που οδηγεί στο Πέραμα, τις ημέρες αιχμής.
4. Ενίσχυση του Α.Τ. Αχιλλείων με προσωπικό και μοτοσικλετιστές για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου του Αχιλλείου κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: