Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Απεργιακός...πυρετός για τα οικονομικά μέτρα



Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Οι εφοριακοί συνεχίζουν και σήμερα την 48ωρη απεργία, ενώ δίωρες στάσεις εργασίας από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και το τέλος της εβδομάδας οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους θα κάνουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου τους την Τετάρτη, ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει γενική απεργία για την Πέμπτη 11 Μαρτίου.
Κάλεσμα Χαραλάμπους
Δυναμικό παρών των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην πλατεία Σαρόκο, ζήτησε σήμερα, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους.
Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «ο νόμος για τα μέτρα πέρασε μέσα από τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την απόλυτη σύμπνοια του ρατσιστικού κόμματος του ΛΑΟΣ, και την ανοχή της ΝΔ, με στόχο να χτυπήσουν όλες τις μικρομεσαίες κοινωνικές ομάδες».
Οπως ακόμη εκτίμησε, «τα μέτρα αυτά μειώνουν το ήδη μικρό βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των μικρών κοινωνικών ομάδων και ενώ η Κυβέρνηση θα έπρεπε να πάρει πίσω όλα εκείνα τα χρήματα από εκείνους οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα κέρδισαν σε βάρος του Ελληνικού λαού, αντ’ αυτού, αποφάσισε την προώθηση αυτών των αντιλαϊκών μέτρων».
Πορεία από το ΠΑΜΕ
Σήμερα το ΠΑΜΕ με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης (φωτο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: