Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Στις 11 Μαρτίου η συνέχεια της δίκης στην υπόθεση Corkyra

Εμφανώς συγκινημένη κατέθεσε σήμερα, στο 3ο μέρος της δίκης, η μητέρα των δυο ανήλικων παιδιών που έχασαν την ζωή τους σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας τον Οκτώβριο του 2006.

Tης Χριστίνας Χονδρογιάννη


Η μητέρα, στα 25 λεπτά που διήρκησε η κατάθεσή της, αναφέρθηκε στο πως έμαθε η ίδια για τον θάνατο των παιδιών της, αφού η ίδια βρισκόταν στην Βρετανία. Όπως είπε χαρακτηριστικά ενώπιων δικαστών και ακροατών, δεν ήταν από τους πρώτους που πληροφορήθηκε τον θάνατο των παιδιών, καθώς την σύντροφο του πρώην συζύγου της, με την οποία είχε ταξιδέψει έχοντας και τα παιδιά μαζί, την μπέρδεψαν με την φυσική μητέρα τους. Η Sharon Wood είπε πως σε βρετανικές εφημερίδες διάβαζε πως η οικογένεια δηλητηριάστηκε καθώς και ότι έκανε χρήση ναρκωτικών.
Πολύ αργότερα έμαθα από τις ακριβώς είχαν χάσει την ζωή τους, όταν πια έφτασα στην Κέρκυρα, υποστήριξε.

Δεύτερος κατέθεσε ο εμπειρογνώμονας της οικογένειας, Harry Roger για περίπου 5 ώρες χωρίς καμία διακοπή. Η κατάθεσή του παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το περιεχόμενό της αφορούσε στην εγκατάσταση και λειτουργία του boiler από το οποίο έγινε η διαρροή του μονοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο της οικογένειας και είχε σχέση με το κατηγορητήριο που βαρύνει πολλούς από τους κατηγορουμένους.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο γιατρός που διαπίστωσε τον θάνατο των δυο ανήλικων, Παναγιώτης Γεωργαντάς. Ο κ. Γεωργαντάς δεν θυμόταν λεπτομέρειες που του ζήτησε το δικαστήριο να απαντήσει, αφού έχουν παρέλθει τρία και πλέον χρόνια. Ωστόσο είπε ότι όταν εξέτασε τα παιδιά διαπίστωσε πως δεν είχαν σφυγμό και βρίσκονταν σε ακαμψία ενώ το το ζευγάρι βρίσκονταν σε αναισθησία αφού δεν αντιδρούσαν.

Τέλος, κατέθεσε ο κ. Παρασκευάς που διατέλεσε διευθυντής του ξενοδοχείου από το 1996 μέχρι και το 2001, ο οποίος κλήθηκε να αναφέρει προδιαγραφές και χαρακτηριστικά τόσο της κεντρικής μονάδας όσο και των bungalows. Παράλληλα ανέφερε τι αρμοδιότητες είχε τόσο το 15μελές τεχνικό τμήμα του ξενοδοχείου και ποιες αντιστοιχούσαν στην τεχνική κατασκευαστική εταιρεία Κορομιός Α.Ε. σε σχέση με τις εγκαταστάσεις υγραερίου.

Να σημειωθεί πως η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 του μηνός, όπου παρόντες θα είναι ξανά οι γονείς, όπως ανέφερε ο δικηγόρος τους Θωμάς Αθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: