Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τα οικονομικά μέτρα


''Με περισσή ωμότητα και κυνισμό η κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο πακέτο μέτρων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση ενάντια στην μισθωτή εργασία μεταπολιτευτικά. Η κυβέρνηση υλοποιεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, υποτάσσοντας την ελληνική οικονομία στις διαθέσεις των κερδοσκοπικών αγορών και του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου'',τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας.
Οπως ακόμη, επισημαίνερται:''Ο σημερινός δημοσιονομικός στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας είναι απόρροια του σημερινού νεοφιλελεύθερου πλαισίου της ΕυρωπαΪκής Ένωσης.
Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα βυθίσουν σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση τη χώρα, αποτελούν δε μέρος μιας καθολικής επίθεσης με στόχο την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εισοδημάτων και του ασφαλιστικού συστήματος .
Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και βάθυναν τις στρεβλώσεις του εγχώριου παραγωγικού μοντέλου .
Ο μαζικός και ενωτικός αγώνας των εργαζομένων για την ανατροπή των μέτρων είναι ο μόνος δρόμος αλλά και η μόνη ελπίδα για μια άλλη πορεία της χώρας και της Ευρώπης.
Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους. Στους μαζικούς ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή των κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων, για την ανατροπή του κυβερνητικού "προγράμματος σταθερότητας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: